Home Vijesti Od sutra jače punjenje rapskih hotelskih kapaciteta

Od sutra jače punjenje rapskih hotelskih kapaciteta

0
Od sutra jače punjenje rapskih hotelskih kapaciteta

Foto: RabDanas

Prema procjeni direktora Ureda Turističke zajednice Grada Raba, gospodina Nedjeljka Mikelića, uskršnje blagdane na Rabu provelo je oko tisuću gostiju. Njih nešto preko četiri stotine, i to uglavnom Nijemaca, Talijana i Austrijanaca, ugostila su dva otvorena „Imperialova“ hotela – „Padova“ i Grand hotel „Imperial“.

Preostalu većinu činili su domaći gosti, pretežno vlasnici brojnih vikendica na otoku. Ako se, naime, uspoređuje broj gostiju oko 5. travnja prošle i ove godine, rekao nam je Mikelić, onda je ova godina po posjeti bila uspješnija od prošle za 11%. Međutim, ako se uspoređuje broj gostiju vezano uz sam blagdan Uskrsa, koji nam je ove godine došao dva tjedna ranije nego 2014., onda je 2015. godina bila slabija za čak 38%.

Rab danas oglas

Ipak, raduje podatak koji kazuje da će već sutra, znači u petak, 10. travnja, dva spomenuta Imperialova hotela biti u potpunosti popunjena, što znači da će samo oni ugostiti preko 700, uglavnom stranih gostiju. Do kraja mjeseca, svoja će vrata otvoriti i hotel „Karolina“ na Suhoj Punti kao i hotel „Internacional“ u gradu, a nekoliko dana poslije njih to će učiniti i hoteli „Arbiana“ i „Istra“.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime