logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Ponedjeljak, 02 Srpanj 2018 21:47

Obilježili petnaest godina rada Ispostave Rab Nastavnog zavoda za javno zdravstvo

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Obilježili petnaest godina rada Ispostave Rab Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Izvor: NZZJZ Ispostava Rab

Djelatnici Ispostave Rab NZZJZ imali su čast biti organizatori i domaćini ovogodišnjeg županijskog sastanka NZZJZ PGŽ na kojem je između ostalog prezentiran razvojni put i rad u Ispostavi Rab kroz evaluaciju svih aktivnosti u poslijednjih petnaest godina.

 

U Ispostavi Rab NZZJZ uz tehničke i kadrovske preduvjete za dinamično funkcioniranje u praksi, učinjene su i značajne organizacijske preinake. 

Za operativni rad higijensko-epidemiološkog nadzora na otoku Rabu kadrovskom je ekipiranošću postavljen viši standard u odnosu na ugovor sa HZZO-om. Istaknuta je činjenica da je po prvi puta u povijesti u rapskoj Ispostavi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo zaposlen tim od pet djelatnika u sastavu: liječnik mr. sc. Daniela Glažar Ivče, specijalist epidemiolog sa završenim poslijediplomskim studijem iz školske medicine, Vladimir Mišić sanitarni tehničar, Nedjeljka Čapo medicinska sestra, Suzana Majstorović bacc. med. lab. diag. i Vladimir Rimac mag. sanit. ing., koji kontinuirano pružaju preventivnu zdravstvenu skrb za 9328 stanovnika otoka Raba, iako ne smijemo zanemariti i izrazito sezonski karakter rada Ispostave u pružanju higijensko-epidemioloških usluga čija je i izrazita specifičnost zdravstveni nadzor posebno onih koji pružaju razne ugostiteljsko-turističke usluge brojnim turistima.

 

Kroz evaluaciju postignutih aktivnosti na otoku Rabu postignuta je dostupnost, kontinuiranost i sveobuhvatnost preventivnih javno-zdravstvenih usluga građanima koja je proizašla iz temeljne politike decentralizacije djelatnosti središnjeg Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

 

Postignut je i glavni cilj središnjeg Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, a to je viša razina kvalitete u smislu bolje dostupnosti kontinuiteta preventivne javno-zdravstvene skrbi iz područja epidemiološke djelatnosti, proaktivan pristup u iznalaženju rizika i prijetnje zdravlju, veći obuhvat i bolja usklađenost s pravnim propisima od strane samih korisnika čime Nastavni Zavod za javno zdravstvo daje aktivni doprinos unapređenju otočke preventivne javnozdravstvene skrbi.

Pročitano 2703 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia