Home Vijesti Obilježili petnaest godina rada Ispostave Rab Nastavnog zavoda za javno zdravstvo

Obilježili petnaest godina rada Ispostave Rab Nastavnog zavoda za javno zdravstvo

0
Obilježili petnaest godina rada Ispostave Rab Nastavnog zavoda za javno zdravstvo

Foto: Izvor: NZZJZ Ispostava Rab

 

U Ispostavi Rab NZZJZ uz tehničke i kadrovske preduvjete za dinamično funkcioniranje u praksi, učinjene su i značajne organizacijske preinake. 

Rab danas oglas

Za operativni rad higijensko-epidemiološkog nadzora na otoku Rabu kadrovskom je ekipiranošću postavljen viši standard u odnosu na ugovor sa HZZO-om. Istaknuta je činjenica da je po prvi puta u povijesti u rapskoj Ispostavi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo zaposlen tim od pet djelatnika u sastavu: liječnik mr. sc. Daniela Glažar Ivče, specijalist epidemiolog sa završenim poslijediplomskim studijem iz školske medicine, Vladimir Mišić sanitarni tehničar, Nedjeljka Čapo medicinska sestra, Suzana Majstorović bacc. med. lab. diag. i Vladimir Rimac mag. sanit. ing., koji kontinuirano pružaju preventivnu zdravstvenu skrb za 9328 stanovnika otoka Raba, iako ne smijemo zanemariti i izrazito sezonski karakter rada Ispostave u pružanju higijensko-epidemioloških usluga čija je i izrazita specifičnost zdravstveni nadzor posebno onih koji pružaju razne ugostiteljsko-turističke usluge brojnim turistima.

 

Kroz evaluaciju postignutih aktivnosti na otoku Rabu postignuta je dostupnost, kontinuiranost i sveobuhvatnost preventivnih javno-zdravstvenih usluga građanima koja je proizašla iz temeljne politike decentralizacije djelatnosti središnjeg Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

 

Postignut je i glavni cilj središnjeg Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, a to je viša razina kvalitete u smislu bolje dostupnosti kontinuiteta preventivne javno-zdravstvene skrbi iz područja epidemiološke djelatnosti, proaktivan pristup u iznalaženju rizika i prijetnje zdravlju, veći obuhvat i bolja usklađenost s pravnim propisima od strane samih korisnika čime Nastavni Zavod za javno zdravstvo daje aktivni doprinos unapređenju otočke preventivne javnozdravstvene skrbi.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime