logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Četvrtak, 05 Srpanj 2018 11:22

Kreće i provedba projekta energetske obnove školskih zgrada u Banjolu i Mundanijama

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)
Kreće i provedba projekta energetske obnove školskih zgrada u Banjolu i Mundanijama Energetska obnova školske zgrade u Barbatu - Foto: Hrvoje Hodak

U ponedjeljak 2. srpnja, gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić u Rijeci je potpisao Ugovore o izvođenju građevinsko-obrtničkih i strojarskih radova u sklopu provedbe projekta Energetske obnove zgrada područne škole Banjol i Mundanije, s izvođačem ZANATOPREMA RIJEKA, u iznosu od 1.194.306,10 kuna (bez PDV-a) za školu Banjol i 1.164.185, 10 kuna (bez PDV-a) za školu Mundanije. Tim činom omogućeno je da obnova ovih školskih zgrada započne već 11. srpnja, a sve s ciljem da glavnina radova bude dovršena do početka nove školske godine.

 

 

Postavljanjem toplinske izolacije na vanjske zidove (ETICS sustav fasade) i na strop škola, bit će povećana njihova toplinska zaštita. Na školskoj zgradi u Mundanijama toplinska će izolacija biti postavljena i na ravni krov, a u objema školama bit će zamijenjena sva vanjska stolarija, te će se ugraditi i novi visokoučinkoviti sustavi grijanja/hlađenja.

 

Inače na otoku Rabu se u sklopu programa energetske obnove škola u PGŽ, koji se sufinancira sredstvima Europskoga fonda za regionalni razvoj, Primorsko-goranske županije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao partnera u projektu, obnavljaju sve 4 prijavljene škole. Dodatna sredstva za sufinanciranje projekta Primorsko-goranska županija je osigurala prijavivši se u prosincu 2017. godine na poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za dodjelu bespovratnih sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

 

Naime, uz skori početak radova na spomenutim školskim zgradama u Mundanijama i u Banjolu, čije je financiranje Grad Rab preuzeo na sebe s iznosom od cca 1.800.000,00 kn, već je započela obnova matične škole Ivana Rabljanina u gradu i u Barbatu, pa tako vrijednost projekta za matičnu školu u gradu iznosi 4.371.324,98 kuna, dok će za projekt obnove PŠ Barbat biti izdvojeno 1.111.259,48 kuna. U financiranju njihove obnove Grad Rab sudjeluje s iznosom od 417.852,00 kn. Drugim riječima Grad Rab će u programu energetske obnove četiriju školskih zgrada na otoku participirati sa cca 2.200.000,00 kn.

 

Radove na zgradi OŠ Ivana Rabljanina izvodi Zanatska Zadruga GRADIN iz Rijeke, dok je za radove na PŠ Barbat zadužena tvrtka TEHNO- ELEKTRO d.o.o. iz Đakova.

Pročitano 2197 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1