Home Vijesti Kreće i provedba projekta energetske obnove školskih zgrada u Banjolu i Mundanijama

Kreće i provedba projekta energetske obnove školskih zgrada u Banjolu i Mundanijama

0
Kreće i provedba projekta energetske obnove školskih zgrada u Banjolu i Mundanijama

Foto: Energetska obnova školske zgrade u Barbatu - Foto: Hrvoje Hodak

 {gallery}Energetska obnova – provedba{/gallery}

 

Rab danas oglas

Postavljanjem toplinske izolacije na vanjske zidove (ETICS sustav fasade) i na strop škola, bit će povećana njihova toplinska zaštita. Na školskoj zgradi u Mundanijama toplinska će izolacija biti postavljena i na ravni krov, a u objema školama bit će zamijenjena sva vanjska stolarija, te će se ugraditi i novi visokoučinkoviti sustavi grijanja/hlađenja.

 

Inače na otoku Rabu se u sklopu programa energetske obnove škola u PGŽ, koji se sufinancira sredstvima Europskoga fonda za regionalni razvoj, Primorsko-goranske županije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao partnera u projektu, obnavljaju sve 4 prijavljene škole. Dodatna sredstva za sufinanciranje projekta Primorsko-goranska županija je osigurala prijavivši se u prosincu 2017. godine na poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za dodjelu bespovratnih sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

 

Naime, uz skori početak radova na spomenutim školskim zgradama u Mundanijama i u Banjolu, čije je financiranje Grad Rab preuzeo na sebe s iznosom od cca 1.800.000,00 kn, već je započela obnova matične škole Ivana Rabljanina u gradu i u Barbatu, pa tako vrijednost projekta za matičnu školu u gradu iznosi 4.371.324,98 kuna, dok će za projekt obnove PŠ Barbat biti izdvojeno 1.111.259,48 kuna. U financiranju njihove obnove Grad Rab sudjeluje s iznosom od 417.852,00 kn. Drugim riječima Grad Rab će u programu energetske obnove četiriju školskih zgrada na otoku participirati sa cca 2.200.000,00 kn.

 

Radove na zgradi OŠ Ivana Rabljanina izvodi Zanatska Zadruga GRADIN iz Rijeke, dok je za radove na PŠ Barbat zadužena tvrtka TEHNO- ELEKTRO d.o.o. iz Đakova.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime