logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Utorak, 17 Srpanj 2018 08:59

Na Kamenjaku treći dan potrage za nestalim Franzom Josephom Weberom

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Ušli smo u treći dan potrage za 69-godišnjim Franzom Josephom Weberom, austrijskim državljaninom obiteljski povezanim s Rabom, koji je u nedjelju 15. srpnja nestao na rapskom brdu Kamenjak, na području između Fruške lokve i repetitora smještenih na najvišoj točki otoka Raba.

 

Gospodin Weber inače živi u Donjoj Supetarskoj Dragi, a njegova supruga Ivanka rodom je s Raba. U nedjelju u 10.00h uputio se iz pravca Fruge u draškom zaleđu, prema restoranu Kamenjak gdje je planirao stići u 12h, međutim u 13.00h mobitelom javlja da je preumoran za nastavak. Posljednji puta javio se u 18.00h, no prema riječima supruge čini se da više nije razgovarao suvislo te da je rekao kako je već "na cesti".

 

Nakon dojave o nestanku, u potragu su u nedjelju poslijepodne po teškom, opasnom i iscrpljujućem terenu, najprije krenuli timovi HGSS-a i Policije, a oko 22.00h na teren izlaze vatrogasci DVD-a Rab, no noćna potraga nije dala rezultata. Nažalost i mobitel gospodina Webera je starije generacije pa ga nije bilo moguće precizno locirati. Obitelj je objavila i letak s fotografijom gospodina Webera pod kojom piše kako je na Kamenjak krenuo odjeven u plave kratke hlače i bijelu majicu, a svi koji imaju bilo kakvu informaciju pozvani su da se jave na 112.

 

U ponedjeljak ujutro, vatrogascima DVD-a Rab pridružili su se i vatrogasci DVD-a Lopar, a u pomoć je pozvan helikopter MORH-a, kao i lokalni snimatelji sa dronovima.

 

Potraga se nastavlja i danas, a u njoj osim tima HGSS-a kojem stiže pojačanje, opet sudjeluju rapski policajci, vatrogasci DVD-a Raba i DVD-a Lopara, članovi rapskog Planinarskog društva Kamenjak, a još uvijek se pregledavaju snimke iz zraka koje su tijekom ponedjeljka snimili rapski snimatelji Sanjin Badurina i Ivo Šubić pomoću svojih dronova.

 

Pročitano 3468 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia