Home Vijesti Rab zna iskazati zahvalnost svojim najvjernijim gostima

Rab zna iskazati zahvalnost svojim najvjernijim gostima

0
Rab zna iskazati zahvalnost svojim najvjernijim gostima

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Turistička zajednica grada Raba još je 2002. godine uvela lijep običaj da, na dojavu domaćina, u svojim prostorijama s puno poštovanja dočeka, ugosti, prigodno daruje i posebnom plaketom zahvalnosti nagradi baš ovakve dugogodišnje goste čija je vjernost Rabu u promotivnom smislu nemjerljiva i nenadomjestiva. Dovoljno je kazati da je od 2002. godine do sada u dvije velike knjige upisano više od 300 ovakvih, doista posebnih, vjernih gostiju Raba, uglavnom bračnih parova.

Rab danas oglas

 

Samo tijekom druge polovice lipnja i početkom srpnja ove godine, u Uredu TZG Raba realizirano je 7 novih primanja gostiju (bračnih parova i pojedinaca) koji su desetljećima „vjerni“ Rabu. 

 

 

 

40 godina dolaženja na Rab – bračni par Marija Lajh i Stanislav Rašl iz Ptuja

Zahvaljujući tome što je jedna tvrtka iz Ptuja u lipnju 1978. u Banjolu na Rabu za odmor svojih zaposlenika zakupila privatnu kuću, iste je godine po prvi puta na Rab stigao bračni par Marija Lajh i Stanislav Rašl koji od onda već punih 40 godina svoje godišnje odmore provode na Rabu.

 

„Često me prijatelji pitaju zbog čega svih ovih godina tvrdoglavo ljetujemo na Rabu, a ja im odgovaram kako mi ljeti ne idemo na izlet, nego na godišnji odmor i da je upravo zbog toga Rab naš trajni odabir“, kazao nam je gospodin Stanislav.

 

Ugodno ih je ove godine iznenadila pojava novog trajekta Rapske plovidbe „Četiri zvonika“, jedini prigovor išao je na račun duljine trajanja plovidbe koja nije dovoljna da se na miru popije barem jedno pivo.

 

Posebno su istaknuli zahvalnost na gostoprimstvu koje im je tijekom svih ovih godina pružala gospođa Ljubica Panić, a za bolje upoznavanje svih ljepota i skrivenih kutaka otoka Raba od velike im je pomoći bio i njihov gumenjak, kojim su se služili 30-ak godina.

 

 

 

Anneliese i Franz Josef Jager već pola stoljeća zaljubljeni u Rab

Bračni par Anneliese Cramer Jager i Franz Josef Jager ove godine bilježe svojih jubilarnih 50 godina dolazaka na Rab.

 

Za njihovu ljubav prema Rabu i Hrvatskoj u cjelini najzaslužnija je poznata rapska ribarsko-ugostiteljska obitelj pok. Frana Kurelića iz uvale Gožinka, među Njemcima poznatije kao „Schinkenbucht“. 

 

Bračni par Jager svojih je prvih 40 godina na godišnje odmore dolazio u Gožinku kod obitelji Kurelić. Koliko im je značila ta obitelj pokazao nam je i obiteljski video uradak „Naših 50 godina na Rabu“, kojeg su nam prikazali, a koji je u dobroj mjeri posvećen upravo obitelji Kurelić.

 

Posljednjih desetak godina ova njemačka obitelji koja na Rab dolazi iz udaljenog Kölna odsjeda u jednom od „Imperialovih“ hotela na Suhoj Punti – „Karolini“ ili „Evi“, a to znači da su i nadalje u blizini „svojih“ Kurelića i uvale Gožinka.

 

 

 

Margot Rosemarie i Richarda Karla Guse – Nije nam bilo teško ni po 5-6 puta godišnje dolaziti na Rab

Njemački bračni par Margot Rosemarie i Richard Karl Guse, ove je godine zaokružio svojih 30 godina redovitih dolazaka na Rab. Ovaj je bračni par, koji živi u blizini glavnog grada Bavarske Münchena, prvi puta u Hrvatsku stigao, 1977. godine, u Rovinj u kojem su godišnje odmore provodili 11 idućih godina, a onda su se 1988. našli na Rabu i od tada, punih 30 godina vraćaju se Rabu i svojim prvim domaćinima Anki i Josu Bišiću, a nakon njih, njihovim nasljednicima Gordani i Žarku Matušanu u Supetarskoj Dragi.

 

„Dobar dio tih godina na Rab smo, dok smo još imali na raspolaganju svoje plovilo, dolazili i po 5-6 puta godišnje. Na česta pitanja prijatelja, što je razlog tako učestalim i redovitim odlascima na Rab, nisam znao što bih im rekao, pa sam najčešće odgovarao da me uhvatio rapski virus“, kazao je gospodin Richard.

 

 

 

Njemački bračni par Bärbel Regina i Gyula Gallai 40 godina vjerni Rabu

Bärbel Regina i Gyula Gallai na Rab su prvi puta stigli prije točno 40 godina. Prve dvije godine ugostila ih je obitelji Tomulić u Supetarskoj Dragi, da bi svih preostalih 38 godina bili gosti obitelji Anke i Šima Bunića, također iz Supetarske Drage.

“Sama činjenica da na ovaj prekrasan otok dolazimo redovito punih 40 godina, ponekad i 2 puta godišnje, dovoljno govori koliko smo zavoljeli Rab, kao i naše drage domaćine. Pratimo razvoj otoka na koji smo prvi puta stigli trajektom iz luke Jablanac ploveći do nekadašnje trajektne luke Pudarica”, rekao nam je gospodin Gyulla, naglasivši da stižu iz manjeg mjesta u blizini Frankfurta, udaljenog od Raba ca 1.000 km.

 

 

 

Bračni par iz Kölna Ursula i Franz Keller 35 godina vjerni Rabu

U četvrtak 28. lipnja u Uredu TZG Raba dočekani su gospođa Ursula i gospodin Franz Keller. Ovaj simpatični bračni par stigao je prvi puta na Rab, i to u mjesto Kampor, davne 1983. godine. Osim u Kamporu, prvih nekoliko godina svoje su godišnje odmore provodili i u Banjolu, da bi posljednjih 25 godina bili stalni gosti obitelji Blagdan u Palitu, najprije Marije i Vinka, a sada njihovih nasljednika Mladena i Sabine, u čijoj su pratnji i došli u Ured TZG Raba.

„Moram vam reći da su to gosti koji obično provode dulje godišnje odmore. Ovog ljeta na Rabu će boraviti punih 42 dana. Rab im je prelijep, ali isto tako kažu da vole posjećivati i ostatak naše obale. Mnogo su puta, naime, u vrijeme odmaranja na Rabu posjećivali i brojna odredišta – uglavnom duž Dalmacije. Ipak, svih ovih godina redoviti im je cilj dolazaka uvijek bio i ostao Rab”, rekla nam je, gospođa Sabina Blagdan.

 

 

 

Njemački bračni par Hedwig i Günter Jansen na Rab prvi puta stigli 1982.

Sedmi par primljen ovogodišnjeg lipnja u Uredu TZG-a Raba čine supružnici Hedwig i Gunter Jansen koji su iz Njemačke prvi puta na Rab stigli 1982. godine.

 

„Sjećam se”, rekao je gospodin Gunter, “da su se moji roditelji zajedno samnom, tada još djetetom, na nagovor njihovih prijatelja krenuli na Rab. Međutim kada su stigli do Jablanca i kada su ugledali ogoljela, kamena leđa otoka, odustali su od Raba i produžili na jug, do Zadra. Podosta godina kasnije, točnije 1982., zajedno sa svojom suprugom Hedwig ipak sam stigao na Rab. Oboje smo se zaljubili u njegove ljepote i ostali mu vjerni. Jednako tako vjerni smo ostali i našim prvim i stalnim domaćinima, obitelji Marije i nedavno nažalost preminulog Ivana Dežljina.”

 

Vjerne goste koji na Rab dolaze iz malog njemačkog gradića Viersen – Dülkena i to redovito već punih 36 godina, u Ured TZG-a dopratio je sin Marije i pok. Ivana Deželjina, Denis Deželjin.

 

 

 

Karin i Peter Gennies 32 godine vjerni gosti Raba

Prvi pokušaj dolaska na Rab Karin i Petar imali su 1985. godine.

– “Tada je na Jadranskoj magistrali zbog jake bure nastao veliki zastoj u prometovanju., a silina vjetra pa i pogled prema golim kamenitim „leđima“ Raba rezultirali su time da smo se i mi kao i dobar broj ostalih gostiju, okrenuli i „pobjegli“ od Raba, i to smo ljeto proveli negdje u Austriji”, kazao nam je gospodin Peter.

 Ipak, sljedeće su se godine, dakle 1986., ponovo odlučili krenuti na Rab, stigli su na otok, doživjeli svu puninu njegove ljepote i postali njegovi, već punih 32 godine, vjerni gosti.

 

Valja reći da su gospođa Karin i gospodin Peter Gennies od 1988., znači sada već punih 30 godina, stalni gosti obitelji Nade i Slavka Matušana.

 

Svim dragim gostima, uz prigodne poklone i iskaze neizmjerne zahvalnosti, predstavnici TZG Raba, direktorica Ureda Ivana Matušan, voditelj marketinga Luka Perčinić i stručni savjetnik Nedjeljko Mikelić, poželjeli su još mnogo predivnih ljeta i novih susreta na našem i njihovom Rabu, a velike čestitke i zahvalnost za sve što čine kako bi se turisti na našem otoku osjećali kao kod svoje kuće idu i na račun divnih domaćina.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime