logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Srijeda, 15 Kolovoz 2018 12:50

Blagdan Vele Gospe - Pokušajte danas napisati osobni Magnificat...

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Blagdan Vele Gospe - Pokušajte danas napisati osobni Magnificat... Foto: Hrvoje Hodak

U ono vrijeme Marija reče: "Veliča duša moja Gospodina, klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju, što pogleda na neznatnost službenice svoje: odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom. Jer velika mi djela učini Svesilni, sveto je ime njegovo! Od koljena do koljena dobrota je njegova nad onima što se njega boje. Iskaza snagu mišice svoje, rasprši oholice umišljene. Silne zbaci s prijestolja, a uzvisi neznatne. Gladne napuni dobrima, a bogate otpusti prazne. Prihvati Izraela, slugu svoga, kako obeća ocima našim: spomenuti se dobrote svoje prema Abrahamu i potomstvu njegovu dovijeka." Marija osta s Elizabetom oko tri mjeseca, a onda se vrati kući. (Lk 1,46-56)

 

"Veliča", kako zovemo Marijinu molitvu, postala je naš tradicionalni himan zahvalnosti i radosti. To je trenutak zanesenog ispunjenja kad se Marija prisjeća svih obećanja danih u Starom zavjetu, te počinje primjećivati i njegovati vlastitu ulogu u Gospodinovu planu.

"Hoćete li i vi danas moliti "Veliča" u znak zahvalnosti za sva Božja dobročinstva u svome životu, neka vam zadaća koju ćete ponijeti s ove mise bude ta da napišete osobni Magnificat, kazao je danas mons. Mladen Mrakovčić tijekom propovjedi na misi u rapskoj eks katedrali, župnoj crkvi znakovita imena - Uznesenja Blažene Djevice Marije. (H.H.)

Pročitano 1628 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia