logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Srijeda, 15 Kolovoz 2018 22:12

Vitez Nikola Perkić dvostrukim pogocima u središte mete osvojio turnir u čast Vele Gospe

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Vitez Nikola Perkić dvostrukim pogocima u središte mete osvojio turnir u čast Vele Gospe Foto: Hrvoje Hodak

Nakon večernje mise u rapskoj eks katedrali - župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, rapski župnik mons. Mladen Mrakovčić blagoslovio je članove Udruge rapskih samostreličara otputivši ih tako prema Trgu sv. Kristofora, gdje je, nakon programa kojeg su izveli članovi dječje skupine Folklornog društva "Rapski tanac", te kneževog dopuštenja i gromoglasnog topovskog pucnja ispaljenog s obližnje Kule Smjelih, uslijedio tradicionalni viteški turnir u gađanju samostrelom u čast blagdana Vele Gospe, zaštitnice Župe Rab.

 

Nakon gađanja u zasebne mete za redoslijed odlučujućeg kruga nadmetanja, trinaestoro rapskih vitezova samostreličara, pred mnogobrojnom publikom na Varošu, strelice je odapelo u 36,5 metara udaljenu zajedničku metu u obliku tuljka.

 

Članovi dječje skupine FD Rapski tanac koje vodi gospođa Milica Faflja

 

Vitez Nikola Perkić dvaput u sridu!

Više nego zasluženo, pogodivši oba puta u središte mete, pobjednički zlatni lančić i medaljon s likom Gospe osvojio je vitez Nikola Perkić, drugo mjesto pripalo je Mladenu Škapulu, dok je treći bio Darko Poldan. Čestitke upućujemo svim strijelcima Udruge rapskih samostreličara, a posebno vitezu Nikoli Perkiću.

 

Među publikom predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić sa svojim suprugama

 

Među brojnom publikom na Varošu, odvijanje viteškog turnira je uz gradonačelnika Raba Nikolu Grgurića, sa zanimanjem pratio i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji sa svojom obitelji ljetuje na Rabu. U pauzi, dok je Časni sud pregledavao strelice, okupljene na trgu svojim su plesnim izvedbama zabavili članovi plesne sekcije Udruge rapskih samostreličara.

 

Za razliku od prethodnih godina ovoga je puta na Trgu sv. Kristofora izostala tradicionalna pučka fešta povodom blagdana Vele Gospe, zaštitnice Župe Rab, pa su i brojni turisti nakon završetka turnira, skupa s kostimiranom povorkom Udruge rapskih samostreličara, napustili trg i krenuli u šetnju gradom u potrazi za novim sadržajima.

 

Vitez Nikola Perkić neporedno prije ispaljivanja pobjedničke strelice

Pročitano 2927 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia