logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Srijeda, 29 Kolovoz 2018 10:28

Impresivan odaziv na 4. ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi na otoku Rabu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Impresivan odaziv na 4. ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi na otoku Rabu Foto: Ivica Hodak

Na četvrtu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, koju je početkom ovog tjedna (27. i 28. kolovoza), u sportskoj dvorani Policijske postaje Rab uspješno organiziralo i sprovelo Gradsko društvo Crvenog križa Rab, prijavio se čak 184 rapskih dobrovoljaca, od kojih je krv moglo darovati njih 170. 

 

 

Osam novih članova rapske darivateljske obitelji

Ako znamo da je na otoku Rabu evidentirano oko 200 članova ove humanitarne obitelji, onda doista možemo govoriti o impresivnom odazivu, kazao nam je između ostalog gospodin Ivo Kordić, v.d. ravnatelj GDCK-a Rab.

Kordić nam je spomenuo da su u fokusu provedbe ovogodišnje četvrte akcije dobrovoljnog darivanja krvi na Rabu bili darivatelji „povratnici“. Riječ je o darivateljima koji se u posljednjih najmanje godinu dana nisu pojavili u ovim akcijama i upravo je njih dvadeset i dvoje „podebljalo“ broj prijavljenih darivatelja na 184.

Dodatno veseli i podatak da je obitelj rapskih dobrovoljnih darivatelja krvi ovom akcijom dobila još osam novih članova koji su krv darovali po prvi puta.

 

Karlićevo 108. darivanje

Iako među rapskim dobrovoljnim darivateljima krvi ima dosta onih koji su darivanju pristupili 30, 40, 50 pa i više puta, spomenut ćemo samo one rijetke još aktivne koji su prešli brojku od 80 darivanja. Tako je primjerice gospodin Franjo Beg krv dao 83 puta, Željko Ribarić 94, a Eduardu Škvorcu ovo je bilo 98. darivanje. Njih trojica trenutačno su najbliži rapskom humanitarnom rekorderu, gospodinu Ronaldu Karliću koji je u ovoj akciji svoju krv darovao po stotinu i osmi put.

 

U ime GDCK Rab, svima koji su se prijavili za provedenu četvrtu akciju dobrovoljnog darivanja krvi, zahvalio se v.d. ravnatelja društva Ivo Kordić spomenuvši da će se do kraja godine održati još jedna dvodnevna i jedna jednodnevna akcija dobrovoljnog darivanja krvi s kojima će ovi rapski humanitarci, koji zaslužuju naše divljenje, samo potvrditi kontinuitet uspješnosti i bivanja u vrhu županijske rangliste dobrovoljnih darivatelja.

Pročitano 1169 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia