logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Četvrtak, 30 Kolovoz 2018 08:11

Antonio Ivčić prvi "Bike Student" koji je uspješno savladao rapski studij projekta Bicikademije

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

U srijedu 29. kolovoza u prostorijama Ureda Turističke zajednice Općine Lopar upriličeno je svečano uručenje nagrade Antoniju Ivčiću prvom "Bike Studentu" Bicikademije koji je uspješno savladao rapski studij.

 

 

Naime, projekt Bicikademije čije aktivnosti provodi Udruga Lima, predstavlja inovativni pristup promociji određenog područja kao poželjne cikloturističke destinacije, a sastoji se od web platforme i besplatne mobilne aplikacije pomoću koje registrirani korisnik (Bike Student) dobiva virtualni indeks. U njemu će pronaći izbor studija koji zapravo predstavljaju određena područja, a svaki pojedini studij sastoji se od ispita (lokacija na određenom području).

 

Kada se Bike Student registrira i prijavi u sustav, biciklom obilazi lokacije, čekira se i fotografira, te na taj način polaže ispit. Nakon položenih svih ispita određenog studija, Bike Student dobije nagradu sponzora Giant Hrvatska. Ispiti se ne moraju polagati određenim redoslijedom i nemaju vremenskog ograničenja.

 

U ovom trenutku Bicikademija ima 8 studija i besplatna je za sve korisnike, a Rapski studij broji 7 lokacija, od koji se njih 5 nalazi na području Lopara (vidikovac Ciganka, vidikovac Stolac, Rajska plaža, crkvica svetog Nikole i vidikovac Zlatni zalaz) te 2 na području Grada Raba (Trg Slobode (Pjaceta) u povijesnoj jezgri grada, te šuma Dundo).

 

Antonio Ivčić se biciklizmom počeo baviti tek ove godine i Bicikademiju smatra vrlo atraktivnim proizvodom za zaljubljenike u taj sport. Nada se kako će se s vremenom aplikacija nadograđivati i kako će je sve veći broj turista, a i lokalnih zaljubljenika u biciklizam početi koristiti.

 

Marin Mušćo, direktor Ureda TZO Lopar istaknuo je kako se Lopar polako profilira u outdoor destinaciju, te se kroz projekte poput Bicikademije nastoji na inovativan način brendirati sportska ponuda destinacije i njezine prirodne ljepote.

 

Pročitano 1405 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia