logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

  • Imperial
Petak, 14 Rujan 2018 10:10

Valamar Riviera podržala rad Udruge za djecu i mlade Kocka s Raba

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Valamar Riviera podržala rad Udruge za djecu i mlade Kocka s Raba Kristina Ribarić - predsjednica Udruge KOCKA / Foto: Hrvoje Hodak

Udruga za djecu i mlade „Kocka“ od 2008. godine volonterski provodi različite aktivnosti koje pridonose kvalitetnijem životu zajednice, a posebno djece i mladih na otoku Rabu.

 

Valamar je nastavio tradiciju pomaganja ove udruge koju je započeo Imperial d.d. i tako podržao „Kockin“ projekt 3P (ples, prevencija, podrška) koji nastavlja s radom i ove školske godine. Projekt uključuje aktivnosti s ciljem promoviranja zdravog stila života i kvalitetnog ispunjavanja slobodnog vremena djece i mladih. Tako su polaznici do ovog ljeta imali priliku okušati se u hip-hop plesu, step aerobiku, javnim nastupima i plesnim radionicama. Nakon ljeta kreću nove plesne i preventivne aktivnosti u kojima će, kao i uvijek, moći biti uključena i djeca s teškoćama u razvoju. U hip hopu su se u sklopu ovog projekta okušali mladi od 5. do 8. razreda, a djeca od 1. do 4. razreda bila su dijelom plesnih radionica. S novim upisima kreću i uključivanja novih polaznika u nove radionice.

 

"Valamar je zaista pokazao svoje veliko srce donacijom koja nam je vjetar u leđa u pravom trenutku! Udruga za djecu i mlade Kocka i njeni brojni volonteri već se cijelo desetljeće trude svakodnevno činiti pozitivnu promjenu na našem malom otoku Rabu. Sve radionice, od osnutka Kocke, besplatne su, a voditelji koji ih stručno vode su isključivo volonteri. Pokušavamo na Rab dovesti i neke nove aktivnosti kojih nema u ponudi, kao što su plesne radionice koje sada možemo opremiti adekvatnom opremom i materijalima zahvaljujući Valamaru. Naša Kocka uključuje svu zainteresiranu djecu i mlade otoka Raba. Stoga, možemo ponosno reći kako su rasplesani članovi naše Kocke i djeca s teškoćama u razvoju koji osim Kocke nemaju neko drugo mjesto na otoku gdje bi se u slobodno vrijeme mogli baviti stvarima od njihova interesa. Hvala vam u ime Kocke, svih volontera i sve djece koja će biti sretna s novom opremom", izjavila je predsjednica udruge Kristina Ribarić.

 

U projekte Udruge godišnje se uključi oko 450 polaznika koji imaju priliku sudjelovati na raznim cjelogodišnjim besplatnim radionicama, edukacijama i sličnim aktivnostima koje korisnicima pružaju mogućnost razvoja i poboljšanja vještina potrebnih za svakodnevne životne izazove.

 

Opći cilj 3P projekta je razvijanje svijesti o zdravom načinu života kod djece i mladih, djece s teškoćama u razvoju te razvijanje samopouzdanja i grupne povezanosti. Po završetku ljetnog ciklusa projekta održan je javni nastup na kojem su polaznici pokazali naučene plesne tehnike i koreografiju, a isto će se održati i po završetku projekta.

Pročitano 1299 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia

 

Popularno

Novi oglasi

Gliser Elan
( / Auto, moto, nautika)

Gliser Elan

Ford Cmax 2016.g.
( / Auto, moto, nautika)

Ford Cmax 2016.g.

Održavanje nekretnina
( / Nekretnine, zemljišta i prostori)

Održavanje nekretnina

Posljednje teme s tužibabe

U nastavku dostavljam slijed dopisa koje sam slao komunalnom redaru, gradonačeln...
Prije 1 godinu 0 22019
Imate neki problem koji treba netko riješiti... Ne znate tko je nadležan za rješ...
Prije 3 godina 0 28389

Novo u imeniku

Sea Kayak Croatia

Mala tvrtka za velike doživljaje na Jadranu!

Web Arba

Obrt Web Arba od 2005. posluje na otoku. Bavi se servisom računala i računalne opreme, izradom…