Home Vijesti Na Rabu održano prestižno natjecanje u podvodnoj fotografiji 4. Mares Underwater Photo Marathon Cup

Na Rabu održano prestižno natjecanje u podvodnoj fotografiji 4. Mares Underwater Photo Marathon Cup

0
Na Rabu održano prestižno natjecanje u podvodnoj fotografiji 4. Mares Underwater Photo Marathon Cup

Foto: Pobjednička fotografija u kategoriji DSLR Ambient - Autor; Nuno Goncalves (Portugal)

 

„U Turističkoj zajednici Grada Raba želimo pratiti strategiju turističkog razvoja kakvog promovira i naša krovna organizacija HTZ te se kroz čitav niz manifestacija i projekata trudimo pokazati da smo mjesto gdje možete doživjeti odličan aktivni odmor kroz trčanje, trekking, bicikliranje, sea kayaking i slično, a od ove godine i natjecati se u podvodnoj fotografiji. Zahvalna sam Hrvatskoj turističkoj zajednici na potpori, RK Roniti se mora na izvrsnom projektu, Kron diving-u što su čitavo događanje zaokružili svojom logističkom pomoći, a ponajviše svim natjecateljima koji su odlučili doći iz čak sedam zemalja, kako bi fotografirali u našem prekrasnom rapskom akvatoriju“, kazala je Ivana Matušan, direktorica TZG Raba.

Rab danas oglas

 

 

Ovogodišnji Mares UWPM kup okupio je 55 natjecatelja i njihovih asistenata, ujedno vrsnih fotografa i reprezentativaca iz sedam država. Na Rabu su se tako natjecali fotografi iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Srbije, Bosne i Hecegovine, Italije i Portugala. A tročlani žiri u sastavu Milan Tomažin, Goran Butajla i Dani Laslo, imao je dosta zahtjevan zadatak, odabrati najbolje od najboljih.

 

Sudionici su se natjecali u tri kategorije: riba, makro i ambijent sa ili bez modela koje su fotografirali DSLR (profesionalnim) ili kompaktnim (amaterskim) aparatima, a dva natjecateljska zarona održala su se u prelijepom akvatoriju Golog otoka.

 

Nuno Goncalves iz Portugala, pobjednik 4. Mares UWPM-a

Prvo mjesto Državnog prvenstva i nagradu Best of show u DSLR kategoriji osvojio je Damir Zurub iz RK Roniti se mora (Zagreb), drugo mjesto pripalo je njegovom kolegi iz kluba, Karlu Maćašu, a treće mjeseto osvojio je Dalibor Andres iz RK Sisak. Pobjednik UWPM Cup-a u DSLR-u je Nuno Goncalves iz Portugala, drugo mjesto osvojio je Grega Verč iz Slovenije, a treći je Karlo Maćaš iz Hrvatske.

 

Damir Zurub (RK Roniti se mora) “Fish” – prvo mjesto Državnog prvenstva i nagrada Best of show u DSLR kategoriji

 

“Ovo je definitivno jedno od najboljih natjecanja na svijetu. Kvaliteta organizacije, podmorje, ljudi i sve ono što okružuje Mares UWPM je na vrhunskoj razini. Prošao sam mnoga natjecanja i vidio puno toga, ali na ovom se natjecanju osjećam kao kod kuće i nadam se da ću biti i svih narednih godina u mogućnosti doći na svako Mares UWPM natjecanje”, istaknuo je Nuno Goncalves, pobjednik 4. Mares UWPM-a.

 

 Karleto Vincan najbolji u kompakt kategoriji

 

U kompakt kategoriji najbolji u Otvorenom državnom prvenstvu Hrvatske i u Mares UWPM Cup-u bio je Karleto Vincan iz Hrvatske.

 

Osim za najbolje fotografije nagrađeni su i najbolji podvodni modeli i timovi. Najboljim timom proglašen je RK Roniti se mora Zagreb, drugo mjesto zauzeo je KPA 3. Maj iz Rijeke Rijeka, dok je treće mjesto osvojila KPA Adria iz Kraljevice.

 

„Kao reprezentativac Hrvatske u podvodnoj fotografiji i Mares Ambassador bio sam sudionik mnogobrojnih natjecanja diljem svijeta i ponosan sam što je upravo Mares Underwater Photo Marathon Cup jedan od top tri natjecanja u svijetu u ovom području. Stoga ne čudi što postoji toliki interes sudionika, čije su fotografije prirodnih ljepota jedan od najboljih načina turističke promocije Hrvatske“, zaključio je Damir Zurub, organizator natjecanja i Mares Ambassador.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime