Home Vijesti Povodom Međunarodnog dana starijih osoba održan tradicionalni susret rapskih 80+ godišnjaka

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba održan tradicionalni susret rapskih 80+ godišnjaka

0
Povodom Međunarodnog dana starijih osoba održan tradicionalni susret rapskih 80+ godišnjaka

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Programom je, u lijepo ispunjenoj dvorani kina, moderirao tajnik Udruge umirovljenika otoka Raba Lovro Matahlija, koji je najprije pozdravio sve prisutne umirovljenike, osobito one koji su prešli granicu osmog desetljeća, a potom i uvažene goste; gradonačelnika Raba Nikolu Grgurića i njegovog zamjenika Denisa Deželjina, zamjenika načelnika Općine Lopar Dominika Paparića, predsjednika GV Raba Željka Perana, pročelnika Zvonka Puljara Matića te ravnateljice rapske Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab, Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab i Pučkog otvorenog učilišta Rab. Matahlija je iskoristio priliku zahvaliti se i sponzorima održavanja ovog lijepog susreta; Gradu Rabu, objema školama, Pekarnici slastica „Vilma“ i POU Rab.

Rab danas oglas

 

Nakon što je minutom šutnje odana počast svim umrlim članovima Udruge, ali i ostalim umrlim umirovljenicima otoka Raba od osnutka Udruge do danas, Matahlija je za govornicu pozvao predsjednicu Udruge Mariju Batistić Matešu.

 

Predsjednica Udruge podsjetila je da se Međunarodni dan starijih osoba obilježava počevši od 1991. i to svake godine na dan 1. listopada. “To je dan kada se prisjećamo cjelokupnog doprinosa starijih osoba u izgradnji suvremenog društva, jer, uvažavanje i razumijevanje starijih osoba, temelj su svakog razvijenog društva, na to podsjeća i sintagma: Na starijima svijet opstaje, a na mlađima ostaje”, rekla je između ostalog Marija Batistić Mateša.

 

Svim osobama treće životne dobi Međunarodni dan starijih osoba s govornice je čestitao i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, koji je u svojem kraćem obraćanju naglasio da su za održavanje ovih susreta najzaslužniji upravo izuzetno aktivni i dobro organizirani članovi Udruge umirovljenika otoka Raba na čelu s predsjednicom Udruge Marijom Batistić Mateša.

Iako su se rapski umirovljenici tijekog proteklog desetljeća naslušali obećanja o skorom otvaranju Doma za starije i nemoćne, čini se da je ta neslavna saga konačno pred svojim konačnim raspletom, a prema riječima gradonačelnika koji je kazao da će, s okončanjem nabave potrebne opreme i njezinim montiranjem, Dom do kraja ove godine biti konačno dovršen, naredni bi se susret 80+ trebao održati u objektu čija je gradnja, nažalost, potrajala čitavo desetljeće.

Gradonačelnik Grgurić je izrazio i nadu da će se do stavljanja Doma na korištenje riješiti i neophodno umrežavanje ovog objekta u Županijsku mrežu Domova.

 

Ovogodišnji rapski SUSRET 80+ svojim su kulturno umjetničkim program uljepšali i doista oduševili okupljene u dvorani; skupina djece Dječjeg vrtića „Pahuljica“, plesnom točkom rapski osnovci, najmlađa postava Folklornog društva „Rapski tanac“ kao i umirovljenica Marija Kordić recitacijom jedne svoje pjesme.

 

Druženje je nastavljeno na otvorenom prostoru ispred Kina Rab na kojem su učenici rapske srednje ugostiteljske škole pripremili domijenak, dok je pjesmu – kao i prijašnjih godina povela jedna od najveselijih rapskih umirovljenica Marija Crnić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime