logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Petak, 12 Listopad 2018 06:53

Dječji vrtić „Pahuljica“ sudjeluje na 12. Danima otočkih dječjih vrtića „Od baštine za baštinu“

Napisao/la Izvor: DV Pahuljica
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

U periodu od 11. do 13. listopada na Hvaru se održavaju 12. Dani otočkih dječjih vrtića „Od baštine za baštinu“ na kojem kojem će se okupiti brojni otočki vrtići iz Dalmacije. Među aktivnim sudionicima naći će se i rapski vrtić koji će se u svečanom dijelu programa predstaviti predstavom „Rapske vile“.

 

Predstava "Rapske vile" nastala je prošle godine kao plod suradnje Dječjeg vrtića „Pahuljica“ i komunalnog poduzeća „Vrelo“ u povodu Svjetskog dana voda te je prikazana djeci predškolske dobi i razredne nastave.

 

Predstavu je osmislila odgajateljica Snježana Turković s ciljem da kroz maštovitu i djeci blisku priču približi rapske izvore vode i ideju da o njima valja brinuti i čuvati ih. Iznimna je čast i zadovoljstvo biti dio ovako važnog i velikog međužupanijskog skupa koji je organizirao Dječji vrtić „Vanđela Božitković“ Hvar, Filozofski fakultet u Splitu, Odsjek za rani i predškolski odgoj i Agencija za odgoj i obrazovanje te publici predstaviti dio našeg odgojno-obrazovnog rada kao i rapsku vrtićku glumačku ekipu.

 

Pročitano 1939 puta

seakayakcroatia