Home Vijesti Radni boravak učitelja OŠ Ivana Rabljanina Rab u EU Parlamentu u Bruxellesu

Radni boravak učitelja OŠ Ivana Rabljanina Rab u EU Parlamentu u Bruxellesu

0
Radni boravak učitelja OŠ Ivana Rabljanina Rab u EU Parlamentu u Bruxellesu

Foto: RabDanas

{gallery}Ocitelji u Bruxellesu{/gallery}

 

Rab danas oglas

U Europskom parlamentu su sudjelovali na međunarodnoj konferenciji povodom 5. obljetnice prvog narodnog referenduma u RH o braku kao zajednici žene i muškarca, te predstavljanju monografije povodom 25. obljetnice djelovanja Sv. Ane – Caritasova dom za zlostavljane žene i djecu – žrtve obiteljskoga nasilja u Rijeci.

 

Bila je to ujedno prigoda da se rapski učitelji pobliže upoznaju s osnovnim mehanizmima funkcioniranja EU Parlamenta, a susreli su se i osobno sa zastupnicom Marijanom Petir kojoj su predstavili djelovanje rapske osnovne škole i ovogodišnji projekt za kojeg je hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu iskazala veliki interes te je svojom preporukom i smjernicama pomogla u njegovom daljnjem provođenju kroz uspostavu kontakata s iseljenicima u Republici Austriji.

 

Također, učitelji Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab susreli su se u Zagrebu i s dr. Nevenkom Videk, dječjom književnicom i jednom od osnivača Sindikata znanosti i visokog obrazovanja u RH. Ona je kao djelatnica Hrvatskog leksikografskog zavoda pokazala veliki interes za sadržaj projekta, te svojim savjetima i znanjem dala dodatne smjernice za njegovo provođenje.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime