logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Nedjelja, 30 Kolovoz 2015 21:08

Vjernici župe Barbat iskazali veliku zahvalnost vlč. Katunaru

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Vjernici župe Barbat iskazali veliku zahvalnost vlč. Katunaru Foto: Hrvoje Hodak

Dječja su srca najiskrenija, a njihove suzne oči još za trajanja mise i na upriličenom domijenku ispred barbatske župne crkve sv. Stjepana, najbolje govore o tome koliko im je teško bilo večeras odvojiti se od svojeg dragog župnika vlč. Ivana Katunara.

Vlč. Katunar, naime, prigodom najnovijih imenovanja i premiještaja u Biskupiji Krk, razriješen je službe župnika u Barbatu te je imenovan župnikom u Osoru, Beleju i Ustrinama, pa se tako večeras, nakon deset godina službovanja u Barbatskoj župi, oproštajnom misom i poniznim riječima: "Ako sam ikome išta loše učinio neka mi oprosti", još jednom zahvalio i uputio božji blagoslov svojim dragim župljanima.

Tople riječi zahvale u ime svih vjernika župe Barbat uputila mu je gospođa Ružica Kaštelan, dječica su mu pored oltara izvela emotivni recital zahvale, a gospođa Ljerka Štokić također je u ime svih vjernika župe Barbat vlč. Katunaru uručila posebno aranžiranu košaru s autohtonim rapskim proizvodima.

Po završetku mise okupljeno mnoštvo ispred crkve aplauzom je dočekalo svojeg župnika na odlasku, a mnogi su se htjeli i osobno s njime pozdraviti i fotografirati.

Na mjesto vlč. Katunara uskoro će doći vlč. Krunoslav Boras koji je razriješen službe župnika u Krasu, te je imenovan župnikom u Barbatu.

Pročitano 2376 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia