Home Vijesti U Gradskoj knjižnici Rab otvorena izložba DV Pahuljica „Čitaj mi priču“

U Gradskoj knjižnici Rab otvorena izložba DV Pahuljica „Čitaj mi priču“

0
U Gradskoj knjižnici Rab otvorena izložba DV Pahuljica „Čitaj mi priču“

Foto: RabDanas

 

Na izložbi su prikazani plakati koje su izradile odgajateljice, a prikazuju priče, bajke, slikovnice primjerene djeci predškolske dobi s preporukama kako djeci čitati, kako s djecom proširiti pročitani tekst, zašto čitati i na koji način.

Rab danas oglas

 

Izložbu je otvorila ravnateljica Gradske knjižnice Lidija Domijan Šipovac te uz prigodne riječi predstavila postavljene plakate te istaknula važnost čitanja od najranije dobi. Otvorenje je upotpunila i odgojno-obrazovna skupina Ježići koja je pripremila nekoliko točaka: pjesmu „Nije lako bubamarcu“, recitaciju „Tužna bubamara“ i igrokaz „Bubamara i gljiva“. 

 

Cilj ove izložbe jest potaknuti odrasle osobe da što više čitaju djeci od najranije dobi te da biraju razvojno primjerene i kvalitetne dječje knjige. Plakati će tijekom čitave godine biti izvješeni u prostorima Gradske knjižnice Rab kao poticaj odraslim korisnicima knjižnice da biraju kvalitetno štivo za svoju djecu te im ga čitaju. Između ostaloga, na plakatima su vidljive mnogobrojne aktivnosti koje se provode u vrtiću a vezane su uz čitanje, poticanje govorno-jezičnog razvoja i predčitalačkih vještina čime se roditelje želi potaknuti da slične aktivnosti provode sa svojom djecom kod kuće.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime