logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 831
Četvrtak, 15 Studeni 2018 00:17

U Gradskoj knjižnici Rab otvorena izložba DV Pahuljica „Čitaj mi priču“

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Gradska knjižnica Rab i Dječji vrtić „Pahuljica“ u utorak 13. studenog 2018. organizirali su otvorenje izložbe „Pričaj mi priču!“ u 18,30 sati u prostoru Gradske knjižnice Rab.

 

Na izložbi su prikazani plakati koje su izradile odgajateljice, a prikazuju priče, bajke, slikovnice primjerene djeci predškolske dobi s preporukama kako djeci čitati, kako s djecom proširiti pročitani tekst, zašto čitati i na koji način.

 

Izložbu je otvorila ravnateljica Gradske knjižnice Lidija Domijan Šipovac te uz prigodne riječi predstavila postavljene plakate te istaknula važnost čitanja od najranije dobi. Otvorenje je upotpunila i odgojno-obrazovna skupina Ježići koja je pripremila nekoliko točaka: pjesmu „Nije lako bubamarcu“, recitaciju „Tužna bubamara“ i igrokaz „Bubamara i gljiva“. 

 

Cilj ove izložbe jest potaknuti odrasle osobe da što više čitaju djeci od najranije dobi te da biraju razvojno primjerene i kvalitetne dječje knjige. Plakati će tijekom čitave godine biti izvješeni u prostorima Gradske knjižnice Rab kao poticaj odraslim korisnicima knjižnice da biraju kvalitetno štivo za svoju djecu te im ga čitaju. Između ostaloga, na plakatima su vidljive mnogobrojne aktivnosti koje se provode u vrtiću a vezane su uz čitanje, poticanje govorno-jezičnog razvoja i predčitalačkih vještina čime se roditelje želi potaknuti da slične aktivnosti provode sa svojom djecom kod kuće.

Pročitano 1093 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1