Home Vijesti Brodar G&V Line ladera sezonski će povezati otok Rab sa Zadrom i Rijekom pristajući u luci Lopar

Brodar G&V Line ladera sezonski će povezati otok Rab sa Zadrom i Rijekom pristajući u luci Lopar

0
Brodar G&V Line ladera sezonski će povezati otok Rab sa Zadrom i Rijekom pristajući u luci Lopar

Foto: RabDanas

{gallery}Antonija{/gallery} 

 

Rab danas oglas

Putovanje bi u jednom pravcu trebalo trajati maksimalno 4 sata i 15 min, a održavalo bi se brzim plovilom kapaciteta 240 putnika – katamaranom „Antonija“.

 

Brodar je sam iznio prijedlog za uspostavom spomenute brzobrodske linije i Upravno vijeće Agencije je sukladno zakonu dalo prethodnu suglasnost. G&V Line ladera d.o.o. još mora ishoditi suglasnost nadležne Lučke uprave i nadležne Kapetanije za uvjete plovidbe i pristajanja u lukama.

 

S obzirom da je riječ o brzobrodskoj liniji bez obveze javne usluge, sve tržišne uvjete održavanja iste određuje brodar, jer linija nema niti obveze niti potpore.

 

Tvrtka G&V Line Iadera d.o.o., kojoj je na čelu direktor Dražen Montana, ima sjedište u Zadru i trenutno zapošljava 30 djelatnika. Osnovana je 2013. godine te održava državne brodske linije koje povezuju Zadar s otocima Ižom i Ravom, kao i brzobrodsku liniju koja povezuje Zadar sa Salima i Zaglavom na Dugom otoku.

 

Linija Rijeka – Krk – Lopar – Novalja – (Vir) – Zadar i obratno trebala bi biti 9. linija koja je uspostavljena bez obveze javne usluge i kao takva poslovala bi bez subvencija Agencije za javni i linijski povremeni obalni prijevoz.

 

S obzirom na najavu i dobivenu suglasnost, nadamo se da će ista biti uspostavljena nakon što se ispune svi uvjeti za njezinu uspostavu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime