Home Vijesti Prijepodnevnim programom otvoren “Najljepši otočni advent” – Večeras koncert Nene Belana!

Prijepodnevnim programom otvoren “Najljepši otočni advent” – Večeras koncert Nene Belana!

0
Prijepodnevnim programom otvoren “Najljepši otočni advent” – Večeras koncert Nene Belana!

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Lijepo okićeno srce grada, u kojem su organizatori šareni adventski program i brojne sadržaje rasporedili u neprekinutom slijedu po svim ključnim punktovima povijesne jezgre, doista mami i priziva nekom posebnom energijom.

Rab danas oglas

 

Od čarobnog parka Dorke, u kojem će biti paljene nedjeljne adventske svijeće, ulicom Biskupa Draga doći ćete do koncertnog Trga Municipium Arba s ugostiteljskom ponudom adventskih kućica, a onda dalje decentno ukrašenom Srednjom ulicom možete prošetati do „Varoša“ na kojem dominira veliko poluotvoreno klizalište.

 

Prijepodnevni programa otvaranja 4. po redu Adventa na Rabu, prednost je dao djeci koja su zaposjela gotovo čitav Trg sv. Kristofora. Već u 11,00 sati svoja je vrata nestrpljivim klizačima otvorio ledeni šator, a nešto poviše na istom trgu, punim je kapacitetom proradila kreativna radionica božićnih ukrasa i crtanja po licu. Djeca su mogla uživati i u društvu mađioničara i njegovih pomagača, a na samoj pozornici upriličena je malena dječja radionica spravljanja božićnih slastica. Točno u podne kuhari iz renomirane kulinarske akademije “Majstor kuhar” počastili su posjetitelje i ukusnom kvarnerskom maneštrom.

 

Upitali smo direktoricu Ureda TZG Raba, Ivanu Matušan, kako je ona doživjela otvaranje ove nove morsko-božićne čarolije u gradu Rabu: “Ozarena dječja lica najbolji su uvod u četvrti po redu ‘Najljepši otočni advent’. Izuzetno me veseli da nas je upravo program za najmlađe uveo u najbogatiji i najsadržajniji Advent na Rabu do sada. Projekt je to koji organizatorima daje vjetar u leđa i koji ih motivira da pripreme još bolje sadržaje za naše lokalno stanovništvo, ali i turiste. Uz ovakvo otvaranje, vjerujem da će i ostatak biti pun pogodak.”

 

Za kraj prvoga dana na Trgu Municipium Arba uz paljene lampice na božićnom drvcu, na radost brojne publike uslijedit će koncert legendarnog Nene Belana i Fiumensa.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime