logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Četvrtak, 06 Prosinac 2018 16:58

Odana počast svim stradalim pomorcima uz misu i druženje građana pod svodom Gradske lože

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Odana počast svim stradalim pomorcima uz misu i druženje građana pod svodom Gradske lože Foto: Hrvoje Hodak

U godini u kojoj obilježava 55 godina održavanja trajektne linije otoka Raba sa kopnom, Rapska plovidba nastavila je i sa svojom dugom tradicijom oblježavanja najvećeg pomoračkog blagdana, blagdana Sv. Nikole.

 

Program je započeo u 9,00 sati, polaganjem vijenca na površinu mora s brodice "Maslina", čime je odana počast svim stradalim pomorcima i brodarcima. Vijenac su u more bacili dugogodišnji član posada trajekata Rapske plovidbe g. Branko Žigo i ravnatelj Županijske lučke uprave Rab g. Nenad Debelić, a na brodici su, među ostalima, bili i direktor Rapske plovidbe d.d. Dragan Andrić te gradonačelnik Raba Nikola Grgurić. Trenutak odavanja počasti bio je popraćen zvucma melodije "Put u vječnost" koju će na trubi izveo g. Ivan Mile Šegota.

 

Nakon polaganja vijenca u more, u crkvici Sv. Nikole i pod krovom Gradske lože, služena je Sveta misa, na kojoj se tradicionalno okupilo mnoštvo ljudi. Uz organizatore ove lijepog druženja na blagdan sv. Nikole, Rapsku plovidbu, ŽLU Rab, TZG Rab i druge, posebno treba istaknuti Sportsko društvo "Dolin" iz Barbata, Sportsko društvo "Tunera" iz Supetarske Drage i Društvo sportske rekreacije "Kampor" koji su, nakon završetka mise, za nazočne, zajedno s osobljem restorana "Velum", pripremili domaće delicije s plodovima mora.

 

Osim pomorcima blagdan Sv. Nikole omiljen je i djeci pa treba spomenuti i to da je Rapska plovidba i ove godine dodijelila Dječjem vrtiću "Pahuljica" prigodnu donaciju, te ujedno pomogla, zajedno s ostalima, Pučkom otvorenom učilištu Rab u organizaciji dječje predstave "Ključarica - Frankopanov prsten", u izvedbi Teatra OZ.

Pročitano 1572 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia