Home Vijesti Rapske klape i zbor u punoj katedrali božićnim pjesmama proslavili “rođendan svih rođendana”

Rapske klape i zbor u punoj katedrali božićnim pjesmama proslavili “rođendan svih rođendana”

0
Rapske klape i zbor u punoj katedrali božićnim pjesmama proslavili “rođendan svih rođendana”

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Župnik rapske nadžupe Uznesenja BDM mons. Mladen Mrakovčić, u ulozi domaćina, također je izrazio osobitu zahvalnost svim pjevačicama i pjevačima Mješovitog pjevačkog zbora “Refuli”, muške klape “Eufemija” i ženske klape “Anima Arbae”, kao i njihovim voditeljima, prof. Tatjani Zorić, Miljenku Vidasu Keriju i Sveti Popoviću, na volji, trudu i odricanju za ljubav suglasja u pjesmi kojom nas tako nesebično daruju u ovako posebnim trenucima.

Rab danas oglas

 

I doista i zbor i klape svojim su pjevanjem božićnih pjesama na najljepši način zaokružili rapski advent, a evo što je o koncertu, ali i o čitavoj godini koja polako ostaje za nama, kazala Gordana Ćuk Ribarić iz klape Anima Arbae: “Bila je ovo jedna divna godina druženja, pjesme, radosti i iskrenog prijateljstva. Kao i u životu, s nesprestanim usponima, padovima, uzdizanjima, ali nadasve ustrajnim radom. I kako jednom reče naš književnik i akademik Jakša Fiamengo koji od danas piše stihove negdje na nebeskim prostranstvima, Ne da se ta pjesma: krug je njezino sklonište, njezina jedra, njezino sidrište, pozdrav i otpozdrav svijetu, naravima, prošlim zgodama i navadama, onome što traje. Ne damo se ni mi! Unatoč brojnim obvezama, obiteljskim i radnim, pjesma nas drži na okupu, ona je naš vjetar u leđa, naš ispušni ventil, ono nešto što se neda riječima opisati, ali se osjeti u srcu i duši. Hvala svima koji osjećaju pjesmu zajedno s nama, koji razumiju koliko nam je ona svima važna i koji su nas večeras u punoj katedrali podržali dugim pljeskom podrške!”

 

Hvala još jednom svima koju su svojim pjevanjem nastavili lijepu tradiciju održavanja klapskih i zborskih božićnih koncerata u rapskoj katedrali.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime