logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Petak, 28 Prosinac 2018 17:47

U crkvi sv. Nikole otvorena izložba "Rapske benediktinke"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
U crkvi sv. Nikole otvorena izložba "Rapske benediktinke" Foto: Hrvoje Hodak

U sklopu projekta "Tisućljeće rapskoga benediktinstva" sinoć je u crkvi sv. Nikole, smještenoj pokraj gradske lože, otvorena posebno zanimljiva izložba "Rapske benediktinke".

 

Riječ je o izloženim tematskim panoima koji su u sklopu projekta Tisućljeće rapskog benediktinstva osmišljeni tako da mogu funkcionirati kao postav samostalne izložbe, a prvi su puta bili prezentirani javnosti na Danu otvorenih vrata benediktinskog samostana sv. Andrije Apostola. Za ovu prigodu pridodano je još nekoliko panoa kojima voditelji projekta nastoje javnosti pružiti sustavnu informaciju o svim aspektima samostanskog života i bivanja benediktinki na Rabu kroz zadnjih tisuću godina.

 

Panoe je dizajnerski i grafički pripremio, te svojim fotografijama dodatno obogatio rapski umjetnik Mladen Šćerbe.

 

Na otvaranju ove izložbe, o samostanu sv. Andrije Apostola u gradu Rabu, njegovu ustroju, povijesti i baštini, govorio je vrsni poznavatelj rapske srednjovjekovne povijesti doc. dr. sc. Dušan Mlacović sa Sveučilišta u Ljubljani.

 

Izložba „Rapske benediktinke“ bit će otvorena svakoga dana do 6. siječnja, prijepodne od 9.00 do 12.00 sati i poslijepodne od 16.oo do 17.30 sati.

Pročitano 1175 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia