Ispiši ovu stranicu
Subota, 29 Prosinac 2018 11:48

Potpisan 41 ugovor o stipendiranju rapskih srednjoškolaca i studenata

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Potpisan 41 ugovor o stipendiranju rapskih srednjoškolaca i studenata Foto: Ivica Hodak

Jučer je temeljem Odluke o uvjetima i kriterijima za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija u Velikoj vijećnici Grada Raba potpisan 41 ugovor o stipendiranju rapskih srednjoškolaca i studenata. 

 

Prva se okupljenim srednjoškolcima i studentima obratila i pozdravila ih gđa. Branka Staničić Kuparić, mag. psych., savjetnice za društvene djelatnosti u Upravnom odjelu za opće poslove i društvene djelatnosti Grada Raba, kazavši kako se ove godine na Natječaj za učeničke stipendije javilo 42, odnosno 8 kandidata više nego lani, pa su u Gradu Rabu odlučili, sukladno kriterijima za bodovanje, umjesto planiranih 15, dodijeliti 26 učeničkih stipendija.

Istovremeno, na Natječaj za dodjelu studentskih stipendija prijavilo se 20 kandidata, odnosno 6 manje nego 2017., te je utvrđena lista od 15 studenata-kandidata za dobivanje stipendije. 

 

Kada je u pitanju Rab, mjesečni iznosi stipendija razvrstani su u tri kategorije pa je tako za učenike polaznike srednje škole na području Grada Raba visina mjesečnog novčanog iznosa stipendije 500 kn, za učenike polaznike srednjih škola van Grada Raba 800 kn, dok studenti dobivaju mjesečnu stipendiju u iznosu od 1.000 kn. 

 

Zanimljivo je i podatak da su srednjoškolci upisali školovanje za ukupno 7 zanimanja, dok je 15 dobitnika studentskih stipendija upisalo 11 smjerova studiranja.

 

Prije pristupanja činu potpisivanja ugovora, rapskim se stipendistima u vedrom tonu obratio i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, kazavši kako mu je ovo svake godine jedna od najdražih gradonačelničkih dužnosti i dodao: „Uzimajući u obzir jedan od kriterija za dodjelu stipendija, a to je uspjeh u prethodnoj godini školovanja uz postignute uspjehe na natjecanjima u znanju, sportu i kulturi, moram reći da nam vaša dosadašnja postignuća ulijevaju vjeru u budućnost, a siguran sam da ćemo uskoro svjedočiti vašim novim uspjesima u daljnjem školovanju. Također, nadam se da će se mnogi od vas po završetku školovanja vratiti na otok i ostati na njemu. Stipendije koje su vam danas odobrene nemojte smatrati novcem kojeg ste dobili. Vi ste te stipendije zaslužili.“

 

Nakon što su svi dobitnici stipendija potpisali ugovore i primili čestitke gradonačelnika Grgurića i njegovih suradnica Branke Staničić Kuparić i Irene Ivić, uslijedilo je zajedničko fotografiranje.

 

Odlukom o dodjeli učeničkih i studentskih stipendija u školskoj odnosno akademskoj 2018./2019. godini stipendija se dodjeljuje slijedećim kandidatima:

 

Učenici:

 1. Sara Brmbota
 2. Margarita Fafanđel
 3. Andrea Montan 
 4. Lana Vidas 
 5. Lorena Šćerbe
 6. Laura Magdić
 7. Rea Grozdanić
 8. Renee Tkalec
 9. Marta Puljar-Matić
 10. Franka Mikelić
 11. Niko Španjol-Pandelo
 12. Ida Krstinić
 13. Dino Morić
 14. Mirta Mitrović
 15. Stela Macolić
 16. Lora Dumenčić
 17. Lucija Brnabić
 18. Isabella Keko
 19. Adriana Batistić
 20. Lana Fafanđel
 21. Nina Španjol
 22. Barbara Frankić
 23. Morena Biondić
 24. Marija Sokolić
 25. Marin Dedić
 26. Lea Žic.

 

Studenti:

 1. Karmen Vidas
 2. Ana Kanisek
 3. Sarah Kurelić
 4. Tea Staničić
 5. Deni Klen
 6. Nino Dumičić
 7. Larisa Matušan
 8. Antonio Krstačić-Galić
 9. Nika Komarić
 10. Antonio Matušan
 11. Mateo Dumić
 12. Ana Vujić
 13. Lorena Pahljina
 14. Antonio Perčinić
 15. Anja Režek

 

Pročitano 2079 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

 • Mobile
  095 900 5450

Social Profiles