Home Vijesti Gradu Rabu dodijeljeno 600.000,00 kn za Projekt „Vodovod i odvodnja unutar poduzetničke zone Mišnjak“

Gradu Rabu dodijeljeno 600.000,00 kn za Projekt „Vodovod i odvodnja unutar poduzetničke zone Mišnjak“

0
Gradu Rabu dodijeljeno 600.000,00 kn za Projekt „Vodovod i odvodnja unutar poduzetničke zone Mišnjak“

Foto: Izvor: razvoj.gov.hr

 

 

Rab danas oglas

S obzirom da je cilj Programa stvaranje preduvjeta za održivi gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima kroz poticanje razvoja otočnih specifičnosti, ovaj će Projekt Grada Raba, čija procjena dijela troškova koji se odnose na vodoopskrbu i odvodnju iznosi 1.764.705,88 kn, Ministarstvo sufinancirati s 600.000,00 kn.

 

Grad Rab je do sada u poduzetničkoj zoni Mišnjak isplanirao zemljište te izgradio platoe na kojima se planira izgraditi navedena poduzetnička zona. Projekt uređenja platoa poslovne zone započeo je 2013. godine, da bi nakon dovršetka zemljanih radova u 2014. bio prekinut.

 

U 2018. godini Grad Rab je ispunio sve potrebne preduvjete za nastavak radova, a dovršetak izgradnje infrastrukture u zoni Mišnjak planira provesti do kraja lipnja 2019. godine.

 

Poduzetnička zona, veličine 11,7 ha, nalazi se na krajnjem jugoistočnom dijelu otoka Raba, neposredno uz cestu D 105 i udaljena je 1.400 m od trajektnog pristaništa Mišnjak.

 

Cjelokupnim zahvatom uređenja infrastrukture unutar poduzetničke zone predviđeno je izgraditi prometnice s pješačkom stazom, odvodnju fekalnih i oborinskih voda, vodoopskrbu, telekomunikacije, elektroenergetiku i javnu rasvjetu. Ukupna vrijednost svih navedenih radova na infrastrukturi poslovne zone Mišnjak (uključujući PDV) iznosi 13.496.912,57 kn.

 

Provedbom projekta stvorit će se svi potrebni uvjeti za popunjavanje građevinskih parcela u zoni Mišnjak te za rast i razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Gradu Rabu. Osim toga, izgradnjom poduzetničke zone Mišnjak stvaraju se uvjeti za preseljenje proizvodnih djelatnosti i skladišta iz središta grada. Stavljanjem u funkciju prve poduzetničke zone u Gradu Rabu poduzetnicima će se osigurati znatno povoljniji uvjeti poslovanja.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime