logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Utorak, 26 Veljača 2019 08:03

Djeca oduševljena lutkarskom predstavom "Mačak u čizmama" u Kinu Rab

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Djeca oduševljena lutkarskom predstavom "Mačak u čizmama" u Kinu Rab Izvor: POU Rab - Foto: Ivo Šubić

Nakon kraće odgode zbog bolesti glumaca Gradskog kazališta lutaka Rijeka, polaznici Dječjeg vrtića "Pahuljica" i učenici nižih razreda O.Š. Ivana Rabljanina Rab, s velikim su užitkom, u ponedjeljak 25. veljače, u ispunjenoj dvorani Kina Rab, odgledali dvije sjajne izvedbe lutkarske predstave "Mačak u čizmama".

 

 

Djeca nisu skrivala svoje oduševljenje GKL-ovom inačicom poznate priče o siromašnome, neuglednom mladiću i vjernome, lukavome mačku, kojom je Charles Perrault oslikao društveni život Francuske u 17. st.

 

Pa iako stari znalac Mačak u čizmama poručuje da se, nažalost, nije puno toga promijenilo od vremena "bajki" s francuskog dvora, te da i dalje živimo u vremenu nejednakosti spram različitima, neravnopravnosti, potkupljivosti i prijevara, djeca su od njega mogla naučiti kako vjerovati u sebe, biti domišljat i tvorac vlastite sreće, izvlačeći iz svake životne situacije pouku.

 

Gostovanje predstave Gradskog kazališta lutaka Rijeka organiziralo je Pučko otvoreno učilište Rab uz potporu Grada Raba.

Pročitano 628 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia