Home Vijesti Investicijama u osvajanje novih tržišta – Rekordna ulaganja u rapskom Imperialu

Investicijama u osvajanje novih tržišta – Rekordna ulaganja u rapskom Imperialu

0
Investicijama u osvajanje novih tržišta – Rekordna ulaganja u rapskom Imperialu

Foto: RabDanas

 

TUI UK od polovice svibnja do polovice listopada, svakoga četvrtka, uvodi nove avio linije prema zračnoj luci na Krku i to iz pravca Manchestera i londonskog Gatwicka.  Agencija planira oko 70.000 dolazaka, što je veliki iskorak Kvarnera, a posebno Raba, prema britanskom tržištu.
(Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperiala d.d.)

Rab danas oglas

Tim promjenama Grupacija Valamar prati nove zahtjeve i standarde tržišta, prilagođavajući se specifičnostima svake pojedine destinacije. Podsjetimo, od kraja 2016. godine većinski vlasnik kompanije Imperial d.d. su Valamar Riviera d.d. iz Poreča i Allianz ZB d.o.o. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima.

 

Kako doznajemo od gospodina Vlada Miša, predsjednika Uprave Imperiala d.d., ukupni planirani iznos ulaganja na Rabu za 2019. godinu iznosi 140,0 mil. kuna, uz napomenu da je i prošle godine ovdje uloženo 72,0 mil. kuna.

 

Rekonstrukcija Valamar Carolina Hotela i Vila

Najveća ovogodišnja investicija odnosi se na cjelokupnu rekonstrukciju Valamar Carolina Hotela i Vila na razinu TUI Sensimar proizvoda, s izgradnjom 12 novih bazena, wellness centra i novog restorana, te povećanjem kapaciteta sa 152 na 174 smještajne jedinice.

 

Novo lice Valamar Carolina Hotela (vizualizacija)

 

Repozicioniranje Padova Camping Resorta u Premium Camping resort

Druga najveća investicija je u Padova Camping Resort koji se prošlogodišnjim ulaganjima u poboljšanje smještajne strukture i ovogodišnjim ulaganjima u izgradnju bazenskog kompleksa s 2 bazena, sunčališta, F&B sadržaja, dječjih sadržaja po tzv. Super Maro konceptu, repozicionira u Premium Camping resort. Rekonstruira se i postojeći centralni objekt s ciljem poboljšanja kvalitete i širenja sadržaja.

 

Vizualizacija pogleda na more s budućeg Padova Premium Camping Resorta

 

Valamar Padova Hotel postaje «full» obiteljski hotel

Treća investicija odnosi se na repozicioniranje Valamar Padova Hotela u “full” obiteljski hotel, pa se iz tog razloga redizajnira postojeći bazen i gradi novi dječji bazen s toboganima i drugim “out door” sadržajima.

Dio unutarnjeg društvenog prostora se prilagođava Super Maro konceptu, namijenjeno dječjoj animaciji i sadržajima za različite uzraste.

 

U perspektivi proširenje plaže ispred hotela

Po ishođenju uvjeta u narednim godinama planira se i proširenje plaže ispred hotela.

Ostala ulaganja odnose se na digitalnu tehnologiju, IT opremu, te nastavak brendinga i signalizaciju. Naravno, intenzivno se radi na idejnom osmišljavanju i projektiranju budućih investicija.

 

Kao i kod većine dosadašnjih ulaganja, financiranje je osigurano dijelom iz vlastitih sredstava, dijelom kreditnim sredstvima, a svi se projekti planiraju završiti do početka turističke sezone.

 

Zbog novih sadržaja i koncepata, Imperial ove godine ima potrebu za osiguranjem većeg broja zaposlenika, na čemu se, prema riječima Vlada Miša, intenzivno radi. Zato su i ove godine dodatno poboljšani materijalni uvjeti rada i smještaja zaposlenika, a učinke novih investicija osjetit će i lokalna zajednica koja najbolje vidi promjene što ih investicije donose.

 

Rapske investicije donose nove letove na Kvarner

 

Najveća ovogodišnja investicija odnosi se na cjelokupnu rekonstrukciju Valamar Carolina Hotela i Vila na razinu TUI Sensimar proizvoda, s izgradnjom 12 novih bazena, wellness centra i novog restorana, te povećanjem kapaciteta sa 152 na 174 smještajne jedinice.

„Zbog investicije Valamar Carolina Hotela koji će kao treći hotel u Hrvatskoj poslovati po TUI Sensimar konceptu, određene benefite će imati i zračna luka Rijeka, odnosno cijela destinacija Kvarner“, kazao nam je Miš.
„Naime, u turističke aranžmane s agecijom TUI UK, pored Caroline, uključeni su još neki hoteli u sastavu Valamar grupacije, na Rabu i Krku.
Zato TUI UK od polovice svibnja do polovice listopada, svakoga četvrtka, uvodi nove avio linije prema zračnoj luci na Krku i to iz pravca Manchestera i londonskog Gatwicka.
Agencija planira oko 70.000 dolazaka, što je veliki iskorak Kvarnera, a posebno Raba, prema britanskom tržištu.“

 

Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperiala d.d.

 

„Do definiranja suradnje bilo je potrebno provesti brojne aktivnosti, uložiti mnogo vremena i truda na usaglašavanju, od samog projektiranja do svih ostalih brojnih pojedinosti za tako opsežan i zahtjevan projekt.
Najviše zasluga za to pripada našem Valamarovom timu prodaje, ali i ostalim uključenima u projekt kojim Rab dokazuje prepoznatljivost svojih turističkih potencijala i ponude i na najzahtjevnijim turističkim tržištima,“ zaključio je Miš.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime