Home Vijesti Programom zajedničkih javnozdravstvenih aktivnosti na Rabu obilježen Svjetski dan zdravlja

Programom zajedničkih javnozdravstvenih aktivnosti na Rabu obilježen Svjetski dan zdravlja

0
Programom zajedničkih javnozdravstvenih aktivnosti na Rabu obilježen Svjetski dan zdravlja

Foto: Foto: NZZJZ Ispostava Rab

 

I ove godine, zajednički nam je cilj u lokalnoj sredini, uz aktivnu suradnju djelatnika Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, prigodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja povezati i udružiti sve zdravstvene županijske ustanove, odgojno-obrazovne, županijske i gradske ustanove, stručne udruge i komore, sportske klubove, kao i same građane i predstavnike JLS koji djeluju na otoku Rabu, kazala nam je voditeljica rapske ispostave NZZJZ, mr. sc. Daniela Glažar Ivče dr. med..

Rab danas oglas

 

Program zajedničkih aktivnosti primjer je izuzetne javnozdravstvene akcije fokusirane prema najbitnijem prioritetu u zajednici, te načinu na koji se mobiliziraju svi sudionici u zdravstvenom sustavu i izvan njega, a koji su kontinuirano orijentirani zdravlju.

 

Provedena izuzetna javnozdravstvena akcija mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi za građane

Kako doznajemo od dr. Glažar Ivče, zajednička javnozdravstvena akcija djelatnika Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Ispostave Rab, Gradskog društva Crvenog križa RabDoma zdravlja Ispostave Rab, kojom je u prijepodnevnim satima 5. travnja uz potporu Ljekarni Kušen i Načeta u PC Mali Palit u Rabu, te u Ljekarni „Dumičić Debelić“ u Loparu, provedeno mjerenje krvnog tlaka i šećera za zainteresirane građane, imala je izuzetan odaziv. Izmjerene su razine šećera u krvi i krvni tlak kod više od 150 osoba. Detektiran je određeni broj osoba s visokim krvnim tlakom i šećerom u krvi, koje do sada toga nisu bile svjesne, kao i osobe sa hipertenzivnom krizom, zbog nereguliranog visokog krvnog tlaka. Svi oni dobili su upute i savjete o daljnjoj kontroli.

 

Zajedno prema zdravlju, u akciji “Hodanjem do zdravlja”

Javnozdravstvenu akciju „Hodanjem do zdravlja“ podržala su djeca predškolske dobi Dječjeg vrtića „Pahuljica“ s odgajateljima i stručnim suradnicima, svi učenici od 1. do 8. razreda OŠ Ivana Rabljanina Rab, kao i učenici Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab, koji su u pratnji svojih učitelja i stručnih suradnika, jedan školski sat proveli u šetnji te na taj način dali svoj doprinos javnozdravstvenoj akciji.

 

U subotu, 6. travnja, hodanjem do zdravlja pridružili su se i ostali građani. Okupili su se na Škveru pokraj dječjeg igrališta, odakle su krenuli u hodanje putem zdravlja, po šetnici uz more do dječjeg igrališta u blizini samostana sv. Eufemije. Šetnji se pridružilo više od 60 građana, a lijepo je bilo vidjeti i veliko mnoštvo djece s roditeljima.

 

Zbog iznimnog doprinosa akciji, organizatori se posebno zahvaljuju prof. Zdravku Naletini, koji je s izuzetno puno entuzijazma motivirao djecu članove Karate kluba Rab-Enpi i njihove roditelje da daju svoju potporu akciji, zatim Natali Mravić na izuzetno zanimljivom vodstvu prirodom do zdravlja, kao i svim sudionicima prekrasne šetnje prema zdravlju.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime