logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Petak, 12 Travanj 2019 07:43

Unatoč kiši i blatu uspješno okončana rapska etapa Mitas 4 Islands MTB utrke

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Unatoč kiši i blatu uspješno okončana rapska etapa Mitas 4 Islands MTB utrke Foto: facebook.com/4Islands.com & Hrvoje Hodak

Nakon oblačnog, blatnog, ali sretnog i nezaboravnog dana utrke na rapskoj 65 km dugoj dionici koja je započela i završila u Loparu, preuzeli smo s facebook stranica Mitas 4 Islands MTB etapne utrke, konačne rezultate po kategorijama i trenutne ukupne rezultate utrke koje možete pročitati na fotografijama.

 

Riječ je o etapnoj brdsko biciklističkoj utrci koja se vozi isključivo u timovima od po dva vozača, tijekom koje će natjecatelji u 4 dana proći oko 270 km i popeti se ukupno oko 5.000 metara te posjetiti najljepše lokacije na otoku Krku, Rabu, Cresu i Lošinju.

 

Iako je rapska etapa prilično brza i ne toliko tehnički zahtjevna, kiša koja je dan prije dobrano natopila različite tipove terena po kojima je trasirana živopisna MTB utrka po otoku Rabu, učinila je čitavu dionicu zahtjevnijom, opasnijom i izazovnijom.

 

Mi smo svojim fotoaparatom zabilježili atraktivan start utrke s trajekta u loparskoj luci, dok je izvrsna multimedijalna logistika ove velike i dobro organizirane utrke, opremljena fotoaparatima i dronovima, uhvatila vrhunske kadrove biciklista na nama nepristupačnim dionicama.

 

Cilj rapske etape 4 Islands MTB utrke, nakon prevaljenih 65 km po krškom krajobrazu Kamenjaka, brdovitim predjelima Supetarske Drage i Mundanija, šumskim i obalnim pejzažima Kalifronta i Kampora, bio je ponovno u Loparu, no ovoga puta na svjetski poznatoj Rajskoj plaži, gdje je upriličeno i svečano proglašenje pobjednika. 

 

Suorganizatori ove u svjetskim razmjerima doista velike etapne brdsko biciklističke utrke, Valamar Riviera te Turističke zajednice Grada Raba i Općine Lopar, osigurali su prigodne poklone za pobjedničke timove rapske etape, koji su im svečano uručeni na Rajskoj plaži.

 

Nakon uspješno svladane rapske dionice natjecatelji su se zaputili prema 3. etapi utrke koja će se odvijati na Cresu, na 75 km dugoj dionici od Meraga do Osora.

Pročitano 725 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia