Home Vijesti Veselo druženje starijih Rabljana

Veselo druženje starijih Rabljana

0
Veselo druženje starijih Rabljana

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Na samom početku okupljenima se pozdravno obratila predsjednica Udruge umirovljenika otoka Raba Marija Batistić Mateša, naglasivši pritom važnost osiguravanja društva primjerenoga osobama svih životnih dobi – promicanjem kvalitete života i aktivnog starenja. Nakon nje, rapske je umirovljenike, ispričavši gradonačelnika Nikolu Grgurića koji se nalazi na službenom putu u Republici San Marino, u ime Grada Raba i u svoje osobno ime pozdravio Zvonko Puljar Matić, pročelnik Upravnog odjela za opće poslove.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa duhovitim „Rock razgibavanjem“ najprije je sve prisutne razveselio zbor učenika rapske Osnovne škole „Ivana Rabljanina Rab“ kojeg vodi prof. Lući Vrtodušić, da bi potom grupa učenika izvela igrokaz „U povrtnjaku“ za kojeg ih je pripremila nastavnica Senka Krsmanović.

Rab danas oglas

Aplauze za svoju „mladenačku“ izvedbu “Rapskog tanca” zavrijedila je folklorna sekcija Udruge rapskih umirovljenika, a jednako srdačnim pljeskom nagrađena je i članica Udruge Marica Kordić koja je pročitala svoje dvije pjesme.

Posebno je ugodno iznenadio nedavno oformljeni glazbeni duo umirovljenika kojeg čine Anđelo Brna na mišćiću i inovativnom bas bubnju te Goran Crnić na harmonici. Njima su se u pjesmi pridružili Marija Crnić i poznati rapski umirovljenički tenor Marinko Jaška.

Svima je bilo drago vidjeti da se na druženju i ove godine pojavio najstariji među njima, 97-godišnji Frane Deželjin – Tunina.

Osim sudionicima kulturno umjetničkog programa, članovi Udruge na kraju su se zahvalili i Srednjoj školi „Markantuna de Dominisa“ te ravnateljici Škole prof. Ani Bišić, učenicima i profesorima koji su u predvorju kino dvorane po završetku programa osigurali nastavak druženja uz domijenak i vesele zvuke Goranove harmonike.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime