logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Srijeda, 01 Svibanj 2019 06:56

Održan tradicionalni prvomajski uranak u gradu Rabu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)
Održan tradicionalni prvomajski uranak u gradu Rabu Foto: Ivica Hodak

I ove je godine povodom Međunarodnog državnog praznika rada, u organizaciji Grada Raba, MO Rab te Gradske limene glazbe DVD-a Rab, održan "Uranak" koji je započeo tradicionalnim okupljanjem uz fritule i domaću rakiju na Trgu sv. Kristofora u 6.00 sati.

 

I jutrošnjem su Uranku na Rabu svečani ton dali članovi Limene glazbe DVD-a Rab uz čiju je izvedbu „Lijepe naše“ na utvrdi Galjarda povrh Varoša podignuta hrvatska zastava, nakon čega su okupljeni u defileu, uz zvuke koračnica i budnica, krenuli ulicama i trgovima grada.

 

Iako se jutros na Trgu sv. Kristofora okupio popriličan broj Rabljana, na rapske se prvomajske Uranke posljednjih godina ne dolazi tako brojno kao nekada. Čini se da danas ovaj radnički praznični dan, koji je nekoć započinjao čestitanjima i zvučnim odavanjem počasti borbi za radnička prava, Rabljane sve više asocira na neradni dan i druženje u prirodi, a sve manje na razgovor o uvjetima u kojima se danas "živi" od rada.

 

Po povratku na Trg sv. Kristofora nastavljeno je veselo druženje okupljenih, a dobrom raspoloženju doprinijelo je i odlično pripremljeno sočivo.

 

Pročitano 2290 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia