Home Vijesti Otvorena izložba fotografija polaznica ciklusa radionica Svijet u bojama

Otvorena izložba fotografija polaznica ciklusa radionica Svijet u bojama

0
Otvorena izložba fotografija polaznica ciklusa radionica Svijet u bojama

Foto: RabDanas

 

Fotoradionica „Svijet u bojama“ održana je po drugi put u Loparu. Organizator radionice bio je Centar za kulturu Lopar, u suradnji s Foto Hrvatskom, uz potporu Općine Lopar i Primorsko-goranske županije. Već zaista popularna u cijeloj Hrvatskoj, i ove godine besplatna za sve polaznike, radionica je ostvarena od 5. do 9. svibnja 2019.

Rab danas oglas

 

Kroz ovogodišnju fotoradionicu koju je stručno i entuzijastično vodila novinarka Sanja Grgić Ćurić prošlo je petnaest polaznika, odnosno polaznica – jer radionicu su pohađale isključivo otočne dame, u stalnoj pratnji obitelji. Polaznice su učile teoriju, izazile na teren, fotografirale do iznemoglosti loparske detalje i motive, a po odabiru najboljih fotografija postaviljena je izložba koju možete do daljnjeg razgledati u zgradi Općine Lopar.

Teorijski dio ponudio je novosti za svaku polaznicu, ovisno o stupnju njene upućenosti u fotografiju; terenski rad je rezultirao prekrasnim fotografijama, ali i stvaranjem prijateljske atmosfere; postavljanje izložbe kruna je napornog petodnevnog rada.

 

Fotoradionica „Svijet u bojama“ kao cilj ima otvoriti oči polaznicima, naučiti ih da zastanu, potraže i gledaju ljepotu oko sebe (i u sebi) te je pokušaju ovjekovječiti, zaustaviti trenutak. Ljepota je svugdje oko nas, ali je teško pridavati joj veću pažnju zbog zauzetosti svakodnevnim brigama i poslovima. Iz tog razloga, zahvaljujemo onima koji su se odazvali ovogodišnjem pozivu na radionicu te pozivamo sve ostale da nam se iduće godine pridruže u uzbudljivoj potrazi za nesvakidašnjim, neobičnim i lijepim!

 

Centar za kulturu Lopar

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime