logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Ponedjeljak, 13 Svibanj 2019 10:50

U dvorani Kina Rab održana redovna Skupština DVD-a Rab

Napisao/la Ivica Hodak
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
U dvorani Kina Rab održana redovna Skupština DVD-a Rab Foto: Ivica Hodak

U subotu 11. svibnja, u dvorani Kina Rab održana je redovna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rab kojoj su uz brojne članove Društva prisustvovali i gosti; gradonačelnik Raba Nikola Grgurić i predsjednik Gradskog vijeća Raba Željko Peran, predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava iz Lopara, Hrvatske Kostajnice, Jastrebarskog i Luna (otok Pag), te dvaju vatrogasnih društava iz susjedne Slovenije, točnije iz Šalke Vasi kod Kočevja i Laškog, s kojima rapski vatrogasci održavaju dugogodišnje prijateljske veze.

 

Nakon što su članovi Limene glazbe DVD-a Rab izveli najprije državnu, a potom i vatrogasnu himnu, započeo je radni dio skupštine vođen od radnog predsjedništva kojeg su činili Tomislav Presečki, predsjednik DVD-a Rab, Darko Habazin, član Upravnog odbora i časnik DVD-a, i Milivoj Ličina, zapovjednik Vatrogasne postrojbe.

Izvještaje o radu u 2018. i ostvarenim prihodima i rashodima podnio je Milivoj Ličina, koji je zatim članove Skupštine i prisutne goste upoznao s Programom rada DVD-a Rab i Limene glazbe, kao i s planiranim prihodima i rashodima potrebnima za ostvarenje zacrtanih planova u 2020. godini.

Iz spomenutih izvještaja moglo se doznati da su rapski vatrogasci 2018. Završili s prihodom od 933.958, potrošivši od toga 933.754 kune, čemu treba dodati i 110.000 kuna koliko je iznosio prihod Limene glazbe. Usvojeni Program rada za 2020. kazuje da će za njega trebati osigurati prihodnu stavku u Financijskom planu u iznosu od 992.000 kojem treba dodati i 120.000 kuna za potrebe Limene glazbe, koja djeluje pod okriljem DVD-a Rab.

 

Na svečanijem dijelu Skupštine priznanja za 10, 20, 30 i 50 godina članstva u DVD-u Rab, kao i za iskazanu posebnu hrabrost u nekoj od čak 426 intervencija u 2018., primilo je tridesetak članova rapskog DVD-a. Spomenuta priznanja naizmjenično su podijelili Tomislav Presečki, predsjednik DVD-a Rab i Mirko Škarić, predsjednik Područne vatrogasne zajednice, a zatim su uslijedile pozdravne riječi i uručivanje poklona predstavnika vatrogasnih društava iz Jastrebarskog, Luna, Lopara, Hrvatske Kostajnice te Šalke Vasi i Laškog iz Slovenije. 

 

Na samom je kraju prisutnim skupštinarima i gostima pozdravno se obratio i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, koji među ostalim istaknuo da Grad itekako stoji iza svojeg DVD-a. Spomenuo je pritom usvojeni petogodišnji plan razvoja vatrogastva na otoku sa željom da Rab, pod budnim okom rapskih vatrogasaca, i nadalje ostane naš najšumovitiji otok. Dakako, Grgurić nije zaboravio spomenuti da se intenzivno radi na tome kako bi se u dogledno vrijeme na odgovarajućoj lokaciji izgradio više nego potreban novi, veći i zahtjevima vatrogastva na otoku primjereniji Vatrogasni dom.

Pročitano 1319 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1