Home Vijesti U dvorani Kina Rab održana redovna Skupština DVD-a Rab

U dvorani Kina Rab održana redovna Skupština DVD-a Rab

0
U dvorani Kina Rab održana redovna Skupština DVD-a Rab

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Nakon što su članovi Limene glazbe DVD-a Rab izveli najprije državnu, a potom i vatrogasnu himnu, započeo je radni dio skupštine vođen od radnog predsjedništva kojeg su činili Tomislav Presečki, predsjednik DVD-a Rab, Darko Habazin, član Upravnog odbora i časnik DVD-a, i Milivoj Ličina, zapovjednik Vatrogasne postrojbe.

Rab danas oglas

Izvještaje o radu u 2018. i ostvarenim prihodima i rashodima podnio je Milivoj Ličina, koji je zatim članove Skupštine i prisutne goste upoznao s Programom rada DVD-a Rab i Limene glazbe, kao i s planiranim prihodima i rashodima potrebnima za ostvarenje zacrtanih planova u 2020. godini.

Iz spomenutih izvještaja moglo se doznati da su rapski vatrogasci 2018. Završili s prihodom od 933.958, potrošivši od toga 933.754 kune, čemu treba dodati i 110.000 kuna koliko je iznosio prihod Limene glazbe. Usvojeni Program rada za 2020. kazuje da će za njega trebati osigurati prihodnu stavku u Financijskom planu u iznosu od 992.000 kojem treba dodati i 120.000 kuna za potrebe Limene glazbe, koja djeluje pod okriljem DVD-a Rab.

 

Na svečanijem dijelu Skupštine priznanja za 10, 20, 30 i 50 godina članstva u DVD-u Rab, kao i za iskazanu posebnu hrabrost u nekoj od čak 426 intervencija u 2018., primilo je tridesetak članova rapskog DVD-a. Spomenuta priznanja naizmjenično su podijelili Tomislav Presečki, predsjednik DVD-a Rab i Mirko Škarić, predsjednik Područne vatrogasne zajednice, a zatim su uslijedile pozdravne riječi i uručivanje poklona predstavnika vatrogasnih društava iz Jastrebarskog, Luna, Lopara, Hrvatske Kostajnice te Šalke Vasi i Laškog iz Slovenije. 

 

Na samom je kraju prisutnim skupštinarima i gostima pozdravno se obratio i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, koji među ostalim istaknuo da Grad itekako stoji iza svojeg DVD-a. Spomenuo je pritom usvojeni petogodišnji plan razvoja vatrogastva na otoku sa željom da Rab, pod budnim okom rapskih vatrogasaca, i nadalje ostane naš najšumovitiji otok. Dakako, Grgurić nije zaboravio spomenuti da se intenzivno radi na tome kako bi se u dogledno vrijeme na odgovarajućoj lokaciji izgradio više nego potreban novi, veći i zahtjevima vatrogastva na otoku primjereniji Vatrogasni dom.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime