Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 23 Svibanj 2019 13:40

Lopar bogatiji za dvije BookCrossing zone i mozaičnu instalaciju u javnom prostoru

Napisao/la Centar za kulturu Lopar
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Lopar bogatiji za dvije BookCrossing zone i mozaičnu instalaciju u javnom prostoru Foto: CZK Lopar

Nakon postavljanja prve kućice s knjigama koja funkcionira po principima BookCrossinga u svibnju prošle godine, zahvaljujući donaciji Imperiala d.d. te potpori Općine, u Loparu su ovaj tjedan montirana još dva punkta s knjigama.

 

 

Lopar je u sklopu projekata Centra za kulturu Lopar u posljednje dvije godine obogaćen za 4 mozaične instalacije i 3 kućice za knjige kojima se nastoji kreativno oplemeniti javni prostor.

Dvije nove kućice Biblioteke na plaži nalaze se na šetnici iznad najfrekventnije plaže u mjestu – Rajske plaže, točnije na ulazu u AC San Marino te u blizini TN San Marino. Mještani Lopara i njihovi gosti sada mogu ondje razmjenjivati knjige po principima BookCrossinga, te na plaži uživati u štivu na hrvatskom i stranim jezicima. Fundus Biblioteke na plaži čine isključivo donirane knjige kojih je samo u ovoj godini prikupljeno više stotina. Svim donatorima i pokroviteljima od srca zahvaljujemo na potpori projekta te molimo korisnike da se prema dostupnim knjigama odnose sa zahvalnošću.

 

Nedaleko Biblioteke na plaži kod TN San Marino, ovaj tjedan postavljena je i trodijelna mozaična instalacija zamišljena kao svojevrsno odmorište i fotopoint namijenjen ljubiteljima umjetnosti i lijepog. Instalacija je izrađena na radionicama koje je tijekom ožujka pohađao 21 polaznik u okviru programa poticanja kulturno-umjetničkog amaterizma koji provodimo posljednje tri godine. Tijekom 4 različita ciklusa i 35 radionica namijenjenih srednjoškolcima i odraslima, u programu je do sada sudjelovalo ukupno 116 osoba iz svih mjesta na otoku i realizirane su 4 izložbe.

 

Zanimljivo je spomenuti da je ovogodišnji ciklus radionica izrade mozaika zapravo ponovljeni ciklus radionica iz 2017. godine u sklopu kojega je bila izrađena klupica obložena mozaikom koja je trajno postavljena u Parku Kapić. Uz navedena dva ciklusa radionica izrade mozaika za odrasle, provedena su i dva ciklusa namijenjena djeci na kojima su mozaikom obloženi stolić i žardinjera za cvijeće postavljeni uz klupicu u parku.

 

Lopar je stoga sklopu projekata Centra za kulturu Lopar u posljednje dvije godine obogaćen za 4 mozaične instalacije i 3 kućice za knjige kojima se nastoji kreativno oplemeniti javni prostor.

Pročitano 639 puta