logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Četvrtak, 23 Svibanj 2019 14:23

Gradonačelnik u Maloj gradskoj vijećnici primio izvrsne rukometašice Rukometnog kluba Rab

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Gradonačelnik u Maloj gradskoj vijećnici primio izvrsne rukometašice Rukometnog kluba Rab Foto: Hrvoje Hodak

Djevojčice 2010. godišta Rukometnog kluba Rab u svojoj su prvoj natjecateljskoj sezoni ostvarile impresivan niz mini-rukometnih turnirskih pobjeda. Okitile su se zlatnim kolajnama na svih 5 odigranih turnira, i sada već u taborima puno većih, logistički i financijski moćnijih klubova, s pravom strepe na spomen neustrašivih Rabljanki. Najmlađe rukometašice RK Raba pokorile su konkurenciju i redom zasjele na tron turnira u Ilirskoj Bistrici, Opatiji, Gospiću, Čavlima i Karlovcu. Jednako izvrsne i rezultatski uspješne su i rapske rukometašice 2008. godišta, koje su bile najbolje u zahtjevnom ligaškom natjecanju i tako postale prvakinje Županijskog prvenstva. Treba reći da su se njima povremeno priključivale i pojedine djevojčice 2010. godišta, koje su također dale značajan doprinos u igri i ostvarenim rezultatima. Tim povodom, zajedno s njihovim izvrsnim trenerima Marinom Ribarićem i Ines Petrinić, te predsjednikom Kluba Tončijem Šunjićem, rukometašice je u Maloj vijećnici Grada Raba primio gradonačelnik Nikola Grgurić u društvu pročelnice za financije Martine Španjol.

 

 

Za Rabljanke se pripremaju posebne taktike

Predsjednik kluba Tonči Šunjić, zahvalio je gradonačelniku na primanju, dodavši kako povod za dolazak ovih sjajnih mladih sportašica u Malu gradsku vijećnicu nisu samo njihovi izvrsni rezultati na koje su nas ove djevojčice već pomalo naviknule, nego prije svega njihov vrijedan rad, ljubav prema sportu i kolektivnoj igri, te zajedništvo koje krasi ovaj Klub.

 

- Mi kao treneri posebno smo ponosni na naše cure koje se već u tako ranoj dobi puno toga odriču ne bi li došle do određenog sportskog cilja, no to ih ispunjava samopouzdanjem, čini ih boljim osobama, a sva odricanja nadomjeste se sportskim druženjem, putovanjima i sklapanjima novih prijateljstava, kazala je Ines Petrinić.

 

Pored talentirane djece najvažnija karika u klubu su treneri, a jedan od onih koji zaslužuju da ih se posebno istakne je svakako Marino Ribarić, rukometaš i trener koji je unutar kluba od njegovog osnutka, već pune 24 godine.

- Svih ovih godina uživao sam u radu s djecom, i premda su ove sezone ostvareni sjajni rezultati, to ipak nije presudno. Naprosto svakom treneru imponira raditi u klubu koji iz godine u godinu uspijeva okupiti između 60 i 80 djece, to je ono što nam pričinja veliko zadovoljstvo, zaključio je Ribarić.

 

Gradonačelnik Grgurić, čije troje djece također prolazi ili je prošlo kroz rapsku rukometnu školu, kazao je da je cilj Grada Raba istovjetan težnji roditelja, a to je da njihova djeca dok idu u školu i dok odrastaju ovdje na otoku, u svim aspektima, dakle ne samo u onom sportskom, imaju što bolje uvjete za život i razvoj.

- Prvi smo europski otok sporta u povijesti, a među svim rapskim sportašima i sportskim kolektivima koji su doprinijeli da budemo prepoznati od Europe, s pravom možemo biti ponosni na uspjehe i muškog i ženskog rukometa. Danas smo ovdje zbog vas djevojčica i vaših izvrsnih rezultata, ali svakako treba pohvaliti i rad muškog rukometnog kluba koji je u rekordnom roku stasao i koji također, natječući se u nekoliko selekcija, postiže odlične rezultate. Rukomet je na Rabu, zahvaljujući i predsjedniku Šunjiću koji je bio rukometaš, i posebno vama izvrsnim trenerima, kada je riječ o radu unutar Kluba, na više nego dobrim temeljima, a na Gradu je da vas nastavi podupirati, te da u jednom dogovoru i dijalogu s upravom kluba adekvatno prati vaše potrebe i nastojanja. Veseli činjenica da iz godine u godinu postoji veliki interes za upis nove djece, što samo po sebi govori da je atmosfera u Klubu više nego pozitivna. U posljednje vrijeme rapske rukometašice koje su stasale u Rukometnom klubu Rab odlaze i u druge klubove u kojima počinju igrati i u kojima su prilično cijenjene. Želja nam je da se s vama još više radi, i da treneri ubuduće imaju još veću podršku, kazao je među ostalim Grgurić.

 

O Ani Debelić znaju gotovo sve

U spontanom razgovoru koji je uslijedio doznali smo da rapske rukometašice vole putovati na natjecanja, da su najoštrije u kontakt igri rukometašice Lokomotive, no to malim Rabljankama nije smetalo da ih pobjede, da im je najljepša dvorana ona na Zametu u Rijeci, a na pitanje koja rapska rukometašica igra za RK Podravku i za rukometnu reprezentaciju Hrvatske, sve su cure u glas viknule Ana Debelić. O Ani znaju gotovo sve, i da igra sjajno na poziciji pivota, i da je jednako izvrsna u obrani, što dovoljno govori koliko im znači ova velika rapska rukometna zvjezda koju mnogi s pravom smatraju trenutno najkompletnijom hrvatskom rukometašicom.

 

I preostale selekcije Ženskog rukometnog kluba Rab stoje izvrsno. Mini rukomet još putuje u Sloveniju, djevojčice 2006. godište trebaju još odigrati dvije utakmice do kraja, no ukoliko u zadnjem kolu Omišalj dobije Opatiju, bit će odlične druge. Selekcija djevojčica 2004. godišta na kraju sezone zauzet će 5. mjesto na ljestvici, no ukoliko budu kompletne, i one bi mogle u završnici prirediti još jedno iznenađenje. Čestitke našim rukometašicama, trenerima i upravi kluba, te posebno roditeljima koji podržavajući svoju djecu uvelike pridonose dobroj atmosferi u klubu.

 

 • Djevojčice (2010. godište; mini-rukomet), sudjelovale su na 5 turnira i osvojile su sva prva mjesta i to u Ilirskoj Bistrici, Opatiji, Gospiću, Čavlima i Karlovcu:
 1. AUGUSTINA BANIĆ
 2. LANA PAHLJINA
 3. FRANKA DUMIČIĆ
 4. TONKA DEBELIĆ
 5. DORA VIDAS
 6. TANJA MILETIĆ
 7. ELA TOMIČIĆ
 8. BLANKA KORDIĆ
 9. ANTONIA GEBAUER
 10. JANA ŠPANJOL

 

 • Djevojčice iz generacije 2008. godišta osvojile su naslov županijskih prvakinja:
 1. MARIA PROFACA
 2. HANA PEIĆ
 3. SIMONA MATAHLIJA
 4. DOROTEA FAFLJA
 5. TEANNA HALOVIĆ
 6. LARA DUMIČIĆ
 7. MARTA GRCE
 8. LEONA PAHLJINA
 9. LUCIJA LUŠIĆ
 10. STEFANI IVIĆ
 11. NEVENA STANIČIĆ
 12. FRANKA DUMIČIĆ

 

Pročitano 1718 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

 • Mobile
  095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1