logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Četvrtak, 23 Svibanj 2019 17:13

Đanino Sučić: ''Otočani ne traže milostinju, tražimo jednake mogućnosti''

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

Đanino Sučić, član Senata Unije Kvarnera te kandidat na listi za Europski parlament sa strankom Pametno, posljednjih je tjedana u aktivnom obilasku kvarnerskih otoka te razgovoru s građanima Raba, Cresa, Krka i Malog Lošinja koncentrirajući se na otočne teme s kojima je odlično upoznat jer je i sam otočanin s Cresa.

 

Niz godina, kroz djelovanje kao vijećnik u Županijskoj skupštini Primorsko-goranske županije te Otočni sabor aktivno progovara o temama i problematici s kojoj se otočani susreću. Nužnost ponovnog uvođenja Hitne helikopterske medicinske pomoći, rješavanje problematike alohtone divljači na otocima te potreba adekvatne prometne povezanosti samo su neke od njih.

''Hrvatski otoci prekrasna su mjesta i svi mi koji ovdje živimo cijenimo ono što nam otok daje. Znamo da je život na otoku prepun izazova, javne usluge su neadekvatne, od zdravstva do prometne povezanosti, od dostave pošte pa do cijene namirnica. Otočani ne traže da im itko daje milostinju, ali traže jednake mogućnosti za razvoj sebe kao osobe, za zapošljavanje, stanovanje, razvoj svojeg poduzetničkog pothvata, usluge dostupne i zimi i ljeti'', istaknuo je Sučić te nastavio kako Unija Kvarnera tako vidi Europu, Hrvatsku no i cijelu regiju Kvarner – kao institucije koje brinu o pružanju usluga svim svojim stanovnicima, koje su servis građanima i odgovaraju na potrebe vremena, koje potiču razvoj onih usluga i djelatnosti koje su potrebne za uređen i kvalitetan život građana.

Ujedno, pozvao je sve građane da izađu na izbore 26. svibnja. ''Velika većina naših zakona donosi se u Europskom parlamentu i važno je izaći na izbore te donijeti odluku kakve europske vrijednosti želimo živjeti u Hrvatskoj. Unija Kvarnera i Pametno nude pogled u budućnost - Europsku Hrvatsku jakih regija'', zaključna je poruka Đanina Sučića na Rabu.

Pročitano 734 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1