Home Vijesti Održana izborna skupština Udruge rapskih samostreličara

Održana izborna skupština Udruge rapskih samostreličara

0
Održana izborna skupština Udruge rapskih samostreličara

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Nakon predloženog i usvojenog dnevnog reda koji je sadržavao čak 24 točke, istup heralda – voditelja igara Željka Perana, inače aktualnog predsjednika Gradskog vijeća Raba, početak rada Skupštine usmjerio je u neočekivano „nategnutijem“ tonu, što je rezultiralo dopunom dnevnog reda s još jednom točkom – donošenjem Poslovnika o radu Skupštine.

Rab danas oglas

 

U ozračju nešto napetijeg početka Izborne skupštine uslijedilo je obraćanje prisutnima gosta Skupštine, zamjenika gradonačelnika Denisa Deželjina, koji je u ime Grada, službeno odsutnog gradonačelnika Nikole Grgurića i u svoje ime najprije pozdravio sve prisutne, rekavši kako su Rapski samostreličari, baš kao i svi ostali članovi sekcija Udruge, Gradu Rabu od neprocjenjive važnosti, izrazivši nadu da će što prije riješiti neke od nesporazuma i nastaviti djelovati onako kako to čine od samog osnutka, točnije od 1995. godine, na čast i ponos Grada i otoka.

 

Nakon pozdravnih riječi zamjenika gradonačelnika uslijedilo je najprije podnošenje Izvješća o radu Udruge za mandatno razdoblje od 2017. do danas predsjednika Udruge Vladimira Dumića, te Izvješća voditelja sedam sekcija koje djeluju unutar URS-a.

Od kakvog je značaja ova Udruga za Rab dovoljno govori i podatak, kojeg je spomenuo predsjednik Udruge Vladimir Dumić, a koji kazuje da su Rapski samostreličari samo u vrijeme njegovog mandata – od 2015. do danas, zbog raznih nastupa u Hrvatskoj i u inozemstvu, proputovali nešto više od 22.000 km, čemu treba dodati i već u ovoj godini proputovanih 2.800 kilometara. Samo u 2018. nastupili su u Dubrovniku (Festa sv. Vlaha), Bakru, Trsatu (na Danima Frankpana), Vukovaru (U koloni sjećanja), Poreču (na Danima Valamara), San Marinu, Kraljevici (povodom porinuća novog trajekta „Četiri zvonika“), itd.

 

Izvješće predsjednika Udruge jednoglasno je prihvaćeno baš kao i ostala izvješća, počevši od onog o financijskom poslovanju Udruge koje je podnio predsjednik Nadzornog odbora Stanislav Kordić, a dodatno obrazložio tajnik Udruge Luka Perčinić. Za razliku od nekih glasina o financijskim problemima Udruge, pokazalo se da je minimalni manjak u 2018. od 1.899,50 kuna nastao zbog toga što je TZG Raba svoju obvezu iz 2018. uplatila s određenim kašnjem – početkom 2019. godine. Prihodovna strana Udruge u 2018. Ostvarena je s iznosom od 144.873,96, a rashodovna s iznosom od 146.763,46 kuna.

 

Jedan glas prevagnuo na Dumićevu stranu

Glavni dio rada Izborne skupštine na kraju mandatnog razdoblja, bio je naravno izbor novog rukovodstva Udruge, kao i voditelja sekcija. Članovi Skupštine odlučili su se na tajno glasovanje u izboru predsjednika Udruge, dok su ostale kandidate izglasali javno.

Glasovalo je 57 prisutnih članova Skupštine koji su jednim glasom više u odnosu na protukandidata Šimuna Tomulića, odlučili dužnost predsjednika Udruge rapskih samostreličara u narednom mandatu ponovno povjeriti Vladimiru Dumiću. Za dopredsjednika Udruge izabran je Miljenko Tariba, a dužnost tajnika i dalje će obavljati Luka Perčinić. Promijena se dogodila kod izbora Heralda – voditelja igara, pa je na mjesto dosadašnjeg voditelja igara Željka Perana, između dvojice istaknutih kandidata Franje Bega i Kristijana Sitaša, izabran Franjo Beg.

Za rizničarku je izabrana Petra Valovičić, a za oružara Josip Barčić.

Voditelji sekcija u narednom mandatnom razdoblju bit će: Nikola Barčić (zastavničari), Nenad Trapp (fanfaristi), Thomas Pičuljan (bubnjari), Ivica Macolić (streličari), Ronald Karlić (topnici), Gordana Tomulić (plemstvo) i Irena Škunca (plesna sekcija).

 

Uz već ostvarena putovanja i nastupe, Rapske samostreličare u 2019. godini očekuje i rujansko putovanje u San Marino gdje će nastupiti na tradicionalnom turniru prijateljstva u gađanju samostrijelom s namjerom da u svojem vlasništvu zadrže veliki prijelazni pehar, kojeg je svojom vrijednom pobjedom 2018. na istom turniru u Rabu rapskim samostreličarima priskrbio vitez Igor Markovinović.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime