Home Vijesti Plesom i pjesmom uz mirise brudeta zaključena turistička 2015.

Plesom i pjesmom uz mirise brudeta zaključena turistička 2015.

0
Plesom i pjesmom uz mirise brudeta zaključena turistička 2015.

Foto: RabDanas

Da se zaista radi o kraju po mnogima ipak rekordne sezone govori i podatak da je na Rabu u vrijeme održavanja Eko šetimane boravilo (pretežno smještenih u spomenuta tri hotela) jedva 500 gostiju.

Vlasnici šest rapskih OPG-ova ponudili su gostima svoje autohtone eko proizvode i suvenire izložene na lijepo uređenim štandovima unutar hotelskih kuća, a ukupnom dojmu značajno su doprinijeli nastupi rapskih klapa i Folklornog društva „Rapski tanac“. Uz OPG-ovce u hotelu Padova, ali i večer kasnije u Internacionalu, gdje su zamjenili žensku klapu Sozal, goste je oduševila muška klapa Rab. Treće “hotelske” večeri svoj pjevački doprinos Eko šetimani dala je klapa Eufemija.

Rab danas oglas

Zanimljivo je pri tom naglasiti da je u njihovom i nastupu Folklornog društva „Rapski tanac“, uz njemačke goste hotela, uživala i oveća skupina američkih turista koji su tog dana megajahtom uplovili u rapsku luku.

Kanata

Zahvaljujući smilovanju neba, koje nam je u petak 9. 10. podarilo maleni predah od kiše, ovogodišnja je Eko šetimana zaključena na najbolji mogući način – „Kanatom“.

U Varošu se okupio doista veliki broj Rabljana, ali i dobar dio preostalih gostiju Raba. U tom veselom „opraštanju“, glavnu riječ u organizacijskom smislu imala je Turistička zajednica Grada Raba dok je o ponudi ića i pića skrbilo hotelsko poduzeće „Imperial“. Da nebi uzmanjkalo dobrog raspoloženja pobrinuli su se vokalno instrumentalni sastavi „Trend“ iz Rijeke i splitski „Dalmatino“. Kao posebna gošća večeri rapskoj se publici vlastitim pjesmama predstavila rapska pjevačica Taja Lončarić. Ipak, s najvećim zanimanjem pratilo se sada već tradicionalno natjecanja dvočlanih ekipa u pripremanju domaćeg brudeta u „brunčiću“. Prisjetimo se, prošle je godine na Kanati pobjedila ekipa Društva sportske rekreacije iz Kampora, a na ovogodišnjoj je fešti po ocijeni ocjenjivačkog suda najbolji brudet pripremila ekipa UDVDR-a koju su činili Jozo Herceg i Josip Deželjin – Bepo. Čestitke svim sudionicima natjecanja!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime