Home Vijesti Rapskoj djeci najljepši poklon za Dan škole – Energetski obnovljene četiri škole na otoku Rabu

Rapskoj djeci najljepši poklon za Dan škole – Energetski obnovljene četiri škole na otoku Rabu

0
Rapskoj djeci najljepši poklon za Dan škole – Energetski obnovljene četiri škole na otoku Rabu

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Završetak radova na svim spomenutim rapskim školama obišli su župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Nikola Grgurić sa suradnicima i izvođačima radova. U dvije područne škole, onima u Barbatu i Mundanijama, uvažene goste svojim su programom dobrodošlice ispunjenim pjesmom, domaćom besedom i razigranim plesnim koreografijama, dočekali učenici razredne nastave, dok su se učenicima PŠ Banjol pridružili i maleni polaznici novoosnovanog područnog odjeljenja Dječjeg vrtića “Pahuljica” koji djeluje unutar iste školske zgrade. Pred ulazom u matičnu zgradu OŠ Ivana Rabljanina Rab, plesom su ih dočekali članovi dječje sekcije FD Rapski tanac, a Svečanu sjednicu nastavničkog vijeća povodom Dana škole u dvorani BIC-a “Lijepom našom” otvorio je školski zbor pod ravnanjem prof. Lući Vrtodušić. Učenik 8. razreda Dino Gušćić oduševio je sve prisutne najprije izvrsnom voklanom izvedbom svečane pjesme PGŽ-a “Zavičaju tebi”, da bi mu se nešto kasnije tijekom sjednice u izvedbi hita “Shallow” pridružila jednako sjajna Zaria Purić.

Rab danas oglas

 

Najljepši dan

Najsvečaniji dio sjednice kojom su, uz asistenciju ravnateljice Anamari Šarin, vješto moderirali učenici Mia Marušić i Martin Eržić bilo je proglašenje učenika generacije, u ovom slučaju dviju uzornih učenica, Tare Babić i Lare Španjol Pandelo. S obzirom da rapska Osnovna škola djeluje i na području Općine Lopar, a ne samo Grada Raba, te mnogih aktivnosti i programa ne bi bilo bez njihove podrške, nakon pozdravnog obraćanja ravnateljice Anamari Šarin, prisutne je pozdravio zamjenik načelnika Općine Lopar Dominik Paparić.

 

 

 Učenice generacije Tara Babić i Lara Španjol Pandelo u društvu ravnateljice škole Anamari Šarin

 

Sudionicima sjednice se zatim s obratio župan Komadina.

Ovo je jedan od najljepših dana za školstvo na otoku Rabu, unatoč ovoj velikoj kiši. Malo kada se događa, i teško da će se opet dogoditi, da se od sedam škola na otoku obnove 4, zahvaljujem Gradu Rabu na sudjelovanju. Riječ je dakako o jednom od najvećih projekata ulaganja Županije u školstvo, ukupno osam objekata diljem županije od čega dva na Rabu, čemu pridodajemo i još dva zasebno prijavljena i financirana od Grada Raba, dakle čak četiri školska objekta na otoku. Mislim da ljepšeg poklona za Dan škole Rabu nema, rekao je Komadina.

 

Jedinstveni slučaj

Gradonačelnik Grgurić nadovezao se u svečanom raspoloženju:

Ovaj Dan škole na području Grada Raba je poseban dan za Grad Rab i za mene kao gradonačelnika. Danas svečano obilježavamo završetak radova na energetskoj obnovi četiriju škola, što je jedinstven slučaj u Županiji, a možda i na nivou države. Zahvaljujem resornom ministarstvu, Fondu i Primorsko-goranskoj županiji, a mi kao Grad smo se uključili maksimalno. Samostalno smo uložili u dvije škole i zajedno sa Županijom smo sufinancirali druge dvije škole. Od danas su u novom ruhu matična škola i tri područne škole što nas čini sretnima, zadovoljnima i ponosnima. Posebno ističem i zahvaljujem na razumijevanju gradskim vijećnicima koji su odobrili da se iz proračuna izdvoje sredstva naših sugrađana koja će se usmjeriti upravo na ovaj projekt, na naše školstvo, naše mlade, naše obitelji i djecu da bi se ona školovala u kvalitetnijim uvjetima. Ponosan sam na činjenicu je Grad Rab iz svojeg proračuna izdvojio gotovo 3 milijuna kuna da bi sufinancirao energetsku obnovu škola na svojem području, dok su ostale jedinice lokalne samouprave, što je svakako pohvalno, u energetskoj obnovi svih ostalih županijskim projektom obuhvaćenih škola, sudjelovale s ukupno 2.300.000 kn. Grad Rab već planira buduće aktivnosti, zajedno za Županijom, na unaprjeđenju kvalitete rada Osnovne škole u smislu nadogradnje matične škole čime bi se omogućilo izvođenje jednosmjenske nastave.

 

Nakon što je još jednom zahvalila svima koji su omogućili ovu obnovu, svim suradnicima škole, bivšim i sadašnjim djelatnicima, izvođačima radova na energetskoj obnovi svih četiriju rapskih škola, te čestitala učenicima na ostvarenim rezultatima, ravnateljica Šarin uručila je zahvalnice i prigodne poklone županu Zlatku Komadini i njegovoj zamjenici Marini Medarić, savjetnici u Fondu za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Ljiljani Bukovec, pročelnici Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ Editi Stilin i gradonačelniku Grguriću. Dramska skupina škole zatim je odigrala adaptirani ulomak iz slikovnice “Priča o zelenom otoku” autorice Snježane Turković, a školski je zbor za kraj otpjevao himnu škole “Zajedništvo”. Sudionici svečane sjednice zatim su nastavili druženje uz domjenak u predvorju škole.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime