Home Vijesti X. Memorijalni kup Tonsa – Staničić u podvodnom ribolovu

X. Memorijalni kup Tonsa – Staničić u podvodnom ribolovu

0
X. Memorijalni kup Tonsa – Staničić u podvodnom ribolovu

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

To šta uzme nikada ne vrati

Zastali smo na pučini. Marin, mlađi sin Tomislava i Ami, bacio je vijenac u more, a brodska sirena je najavila minutu šutnje kojom su i svi natjecatelji odali počast svojim tragično stradalima kolegama i prijateljima, prekrasnim rapskim momcima koji su poneseni istom ronilačkom strašću u samotnom traganju za ribom, tu u ovim rapskim morskim dubinama, ostavili svoje živote.

Rab danas oglas

U toj tišini pučine, pod oblačnim nebom, osjetila se sućut, poštovanje, prijateljstvo, razumijevanje onih koji najbolje poznaju ćud mora i varljivost bilo kakvog iskustva, jer kada strast ponese teško joj se oduprijeti. I baš zato ovaj je početak Memorijala puno više od trenutka prisjećanja, on je tiha molitva ribolovaca, ritualna priprema za natjecanje s porukom: Momci pođite za ribom, al’ nikada se nemojte precijeniti, nikada!

Daniel Gospić ponovno nenadmašan

I krenulo je natjecanje. U akvatoriju Raba na jubilarnom 10. Memorijalnom kupu Tonsa – Staničić nastupilo je 29 natjecatelja iz 11 klubova.

Kup je imao i međunarodni karakter jer se na njemu natjecalo i 11 podvodnih ribolovaca iz tri crnogorska kluba.

Prema planu ribolovci su do 14 sati u luku dovezli ulovljenu ribu i na žicama je predali na vaganje. Obzirom na vremenske prilike i smanjenu lovnu zonu u odnosu na onu planiranu (Frkanj-Dolfin-Laganj-Sorinj) ukupni ulov se može smatrati dobrim.

I ovoga puta najuspješniji je bio Daniel Gospić (Škarpina Nerezine), naš aktualni državni prvak i podvodni ribolovac koji je osvajao i titulu svjetskog prvaka, a ove je godine bio šesti na Euroafričkom prvenstvu.

S osvojenih 16.958 bodova Gospić je premoćno, baš kao i prošle godine, osvojio prvo mjesto. Uz to Gospić je ulovio i najveću ribu, ugora teškog 12,1 kg, ali i bodovno najvrijednijeg kavala teškog 1.074 kg.

Drugo mjesto u pojedinačnom poretku zauzeo je Renato Oblak (Zubatac Lovran) s osvojenih 11.056 bodova, treći je bio njegov klupski i ekipni kolega Aleksandar Tomić s odvagnuta 10.964 boda, dok je četvrto mjesto, nadomak “postolja”, zauzeo najuspješniji od osmorice rapskih natjecatelja, Renato Kordić (Dolin Barbat) s osvojena 9.032 boda.

Treba reći da je na ovogodišnjem Memorijalu među natjecateljima iz Crne gore bio i njihov državni prvak Andrija Gazivoda (Mamula Dive In) no on se u rapskom akvatoriju nije baš najbolje snašao pa je na kraju osvojio 11. mjesto s ulovom vrijednim 4.000 bodova.

Kordić i Stojnšek drugi u ekipnom poretku

U ekipnom poretku najbolji je bio dvojac Renato Oblak i Aleksandar Tomić (Zubatac Lovran), Rabljani Renato Kordić i Sanjin Stojnšek (Dolin Barbat) zauzeli su izvrsno drugo mjesto, dok su treći bili Daniel Karlović i Mario Dodici (KPA Rovinj).

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime