Home Vijesti Johannes Jopp Koning, vjeran Loparu preko 50 godina (od 1968. godine)

Johannes Jopp Koning, vjeran Loparu preko 50 godina (od 1968. godine)

0
Johannes Jopp Koning, vjeran Loparu preko 50 godina (od 1968. godine)

Foto: RabDanas

 {gallery}Vjerni JOOP TZO Lopar{/gallery}

 

Rab danas oglas

Direktor ureda TZO Lopar Marin Mušćo je stoga u ponedjeljak 3. lipnja, u društvu zamjenika načelnika Dominika Paparića, u vijećnici Općine Lopar s velikim zadovoljstvom upriličio primanje za ovog posebno dragog gosta i velikog prijatelja Lopara, gospodina Johannesa Joopa Koninga i njegove dvije kćerke Angelique i Juanitu.

 

Gitara, druženja, prijateljstva

Vedar i vitalan 81-godišnjak, rado se sjeća prvog dolaska u netom otvoreni autokamp “San Marino”, prvog susreta sa “Gerom”, koji je tada kao 14-godišnjak prodavao povrće na “pijaci”. Poznanstvo kasnije prelazi u pravo prijateljstvo, pa Joop kasnije s obitelji boravi kod “Gerovih”. Brojni video uradci iz tog vremena svjedoče o zajedničkim druženjima i pjesmi, o jednom sasvim drugačijem odnosu turista i domaćina.

 

Svirajući gitaru u raznim prigodama, stječe brojne nove prijtelje i znance, a među njima i Branka Paparića Bana, s kojim ostaje prijatelj sve do danas. Rado se prisjeća i druženja sa Jadrankom Paparić i “loparskim” slikarom i umjetnikom Anitom.

 

Ističe kako je prije sve bilo puno prirodnije, usporenije, a posebno se sjeća kupanja na loparskim nudističkim plažama. Pritom pohvaljuje napredak Lopara u infrasrukturnom smislu, napominjući važnost očuvanja prirode i prekrasnih loparskih pješčanih plaža koje su ostale netaknute.

 

Njegova su djeca već odrasla i imaju svoju djecu, te žive u raznim djelovima svijeta. On je, kaže, i sam proputovao gotovo čitav svijet, ali Lopar mu je nekako prirastao srcu i rado ga zove svojim drugim domom.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime