Home Vijesti Jamajčani iz Sheffielda u društvu prijatelja iz Slovačke ispunili Malu vijećnicu Grada Raba

Jamajčani iz Sheffielda u društvu prijatelja iz Slovačke ispunili Malu vijećnicu Grada Raba

0
Jamajčani iz Sheffielda u društvu prijatelja iz Slovačke ispunili Malu vijećnicu Grada Raba

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

45 godina vjernosti Rabu gospodina Vlada Penzeša

Do ovog susreta došlo je zahvaljujući Rabljaninu Marku Krstiniću, točnije dugogodišnjem poznanstvu i prijateljevanju obitelji Krstinić s gospodinom Vladom Penzešom iz Slovačke, koji već punih 45 godina dolazi na Rab i to svake godine po nekoliko puta, i koji, kako sam napominje, Rab smatra svojim drugim Domom.

Rab danas oglas

 

Zahvaljujući Penzešovoj zaljubljenosti u Rab tijekom tih 45 godina stizali su ovdje brojni gosti koje je upravo on prizvao na otok pa je tako na njegov nagovor na Rab stigla i spomenuta grupa Jamajčana koji žive u engleskom gradu Sheffieldu.

 

Simpatični Jamajčani, koji će na Rabu u hotelu „Internacionalu“ boraviti 7 dana, oduševili su se srdačnim primanjem od strane gradonačelnika Raba i direktorice Ureda TZ Grada Raba.

 Ovi dragi ljudi, pripadnici velike i lako prepoznatljive imigrantske zajednice u Velikoj Britaniji, te vjerojatno najpoznatije etničke grupe s Kariba koja se može podičiti bogatom kulturom temeljenoj na miješanju afričke i drugih tradicija, u gradskoj su vijećnici nazdravili sa svojim rapskim i slovačkim prijateljima, kušajući okuse domaćih rapskih fritula i nezaobilazne rapske torte.

 

Ne treba posebno naglašavati da je ovo Jamajčanima bio prvi dolazak na Rab i da im to, kako su kazali, oduševljeni viđenim i doživljenim, svakako neće biti i posljednje pristajanje na ovaj prelijepi otok.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime