Home Vijesti Prekrasnim završnim koncertom učenici glazbene škole završili uspješnu školsku godinu

Prekrasnim završnim koncertom učenici glazbene škole završili uspješnu školsku godinu

0
Prekrasnim završnim koncertom učenici glazbene škole završili uspješnu školsku godinu

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Teško je riječima opisati tu čudesnu izvođačku energiju mladih rapskih glazbenika, njihovu koncentraciju na svaki ton, iskazanu muzikalnost u pokretu i dinamici, i silnu želju za što boljom izvedbom. Uz vidno uživanje učenika u opuštenom muziciranju, ni publika nije mogla ostati ravnodušna, pa je velikim aplauzima dočekivala i ispraćala mlade izvođače. Bio je to jednostavno predivan koncert, kojim se samo još jednom jasno pokazalo što Rabu znači glazbena škola i koliko se kvalitetno u njoj radi.

Rab danas oglas

 

Profesorice s učenicama završnog 6. razreda osnovne glazbene škole

 

U koloplet glazbom obojanih emocija, upleo se i dirljivi rastanak s generacijom šestaša, a učenici su već svojim dojmljivim individualnim izvedbama na klaviru, mandolini, gitari, saksofonu i harmonici očarali publiku. Zatim je uslijedio čudesan mandolinski kvartet u kojemu su tri mandoline (Zara Paparić, Isabella Dumić, Nena Matušan) i jedna mandola (Marija Ivić), pod ravnanjem prof. Balyk, vrhunski isfantazirale Leonardijev „Souvenir de Catane“.

Za sam kraj raspjevani zbor, pod dirigentskom palicom prof. Škarić, oduševio je izvedbama zahtjevnih višeglasnih skladbi Cossetta, Milottija, Gershwina…, da bi koncert završili, u čast profesoricama Balyk i Dumić (Fedorova), praćeni ritmičnim aplauzima publike, svima poznatom Larionovljevom „Kalinkom“.

 

Učenici od 1. do 6. razreda Osnovne glazbene škole i njihovi nastavnici; prof. Danijela Škarić, prof. Nataša Balyk, prof. Julija Dumić, prof. Alemka Pečar Host, prof. Nereo Arbula i prof. Lucija Kružić, ovim završnim koncertom predstavili su tek dio iz bogate naučene glazbene literature kroz koju su vrijedno prolazili iz sata u sat tijekom uspješne školske godine. Hvala im na tome.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime