Home Vijesti Vozni park DVD-a Rab bogatiji za jedno vozilo

Vozni park DVD-a Rab bogatiji za jedno vozilo

0
Vozni park DVD-a Rab bogatiji za jedno vozilo

Foto: Foto/DVD Rab

 

{gallery}Novo vozilo DVD-a Rab{/gallery}

Rab danas oglas

 

Temeljem Ugovora sklopljenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica u 2018. godini, Ministarstvo poljoprivrede je nabavilo 74 vozila za vatrogasce te financiralo osposobljavanje 6.000 vatrogasaca.

 

Odlukom županijskog vatrogasnog zapovjednika Mladena Šćulca, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Rab dodijeljeno je pick-up vozilo. Ugovor o njegovom preuzimanju potpisali su predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) Ante Sanader i zapovjednik DVD-a Rab Milivoj Ličina. Ključeve novog vozila potom je svečano uručio podpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a preuzimanju je nazočio i gradonačelnik Nikola Grgurić budući da se radi o osiguravanju bolje operativne sposobnosti rapskih vatrogasaca, a time i boljoj zaštiti naših šuma.

 

Vozilo će se nastojati opremiti i staviti u funkciju vozila za gašenje požara raslinja u što kraćem roku, a njegova je prednost u tome što se neće trebati čekati dolazak vozača ”C” kategorije, već će izlazak na intervenciju biti moguć odmah, budući da je većina rapskih vatrogasaca osposobljena za rukovanje ovakvim tipom vozila i sustavima za gašenje koji se ugrađuju na vozila. Time se dobiva lako, malo i okretno vozilo pogodno za teren na području Grada Raba u dijelu u kojem je prolaz velikim vozilima i vatrogasnim kamionima onemogućen. Ovo je tek prvo u nizu planiranih vatrogasnih vozila kojima se nadopunjava vozni park DVD-a Rab.

 

Osim nabavke vozila ministarstvo poljoprivrede financiralo je i osposobljavanje vatrogasaca, nabavku osobne zaštitne opreme i gradnju ili obnovu vatrogasnih domova u ukupnom iznosu od 240.000.000,00 kuna.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime