Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 16 Lipanj 2019 15:20

U Loparu svečano dočekan katamaran „Melita“ na prvoj brzobrodskoj liniji Rijeka – Zadar

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
U Loparu svečano dočekan katamaran „Melita“ na prvoj brzobrodskoj liniji Rijeka – Zadar Foto: Hrvoje Hodak

Danas je prema redu plovidbe, točno u 9.50 h, u trajektnoj luci Lopar svečano dočekan katamaran „Melita“ kapaciteta 180 putnika, u vlasništvu pokretača linije tvrtke GV Line Iadera iz Zadra, koji će tijekom ljeta, svakoga dana, sve do 15. rujna, održavati prvu brzobrodsku putničku liniju na relaciji Rijeka – Zadar, s lukama pristajanja na otocima Krku, Rabu i Pagu. Logistički, u prodaji karata i dočeku katamarana, brodaru će od pomoći biti i djelatnici komunalnog poduzeća Lopar Vrutak d.o.o..

 

Kako to i priliči domaćinu, uz fritule i ples dječje skupine Kulturno-umjetničkog društva San Marino, zapovjednika, posadu i putnike katamarana „Melita“ na putu za Zadar srdačno su dočekali načelnik Općine Lopar Josip Borić sa svojim zamjenikom Dominikom Paparićem, direktor Ureda TZO Lopar Marin Mušćo, direktor komunalnog poduzeća Lopar Vrutak d.o.o. Zdenko Jakuc, kao i dio žitelja Lopara i otoka Raba.

 

Upitan što za Lopar i čitav otok Rab znači ova ljetna brzobrodska linija načelnik Borić je kazao:

- Vidjeli ste što to znači za nas, evo tu su djeca iz folklora, lokalno stanovništvo... Ono o čemu smo pričali i što smo najavljivali, to smo i napravili. Po prvi puta uspostavili smo brzobrodsku liniju koja spaja dva županijska središta i tri otoka, Krk, Rab i Pag, i koja nam rješava mnoge probleme u oba smjera. Naravno, uspostavom ove linije, posebno sada u sezoni, dana je mogućnost turistima da jednostavno dođu do otoka Raba, da nas posjete, ili da se pak odluče s našega otoka otići na jednodnevne izlete u Rijeku, Zadar, Krk, Novalju. I žitelji otoka Raba sada mogu jednostavnije rješavati neke svoje potrebe, tako što više neće morati nužno putovati kopnom, autobusima, automobilima, već će se moći prepustiti ugodnoj plovidbi u trajanju od dva sata iz Lopara prema Zadru ili prema Rijeci, zaključio je Borić.

 

Ukoliko želite, ovdje možete klikniti kako bi došli do reda plovidbe i mogućnosti online kupnje karata

Pročitano 3901 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450