Home Vijesti Josip Krstačić Furić i Bia Gec nagrađeni na Danima hrvatskog turizma u Poreču

Josip Krstačić Furić i Bia Gec nagrađeni na Danima hrvatskog turizma u Poreču

0
Josip Krstačić Furić i Bia Gec nagrađeni na Danima hrvatskog turizma u Poreču

Foto: RabDanas

Trijumf Rovinja

Rovinj je ove godine najbolja ljetna, a Opatija destinacija zdravstvenog turizma, dok je Bol najbolja autentična primorska destinacija, Split najuspješnji ‘city break’, splitska rivijera najbolja destinacija u programu Hrvatska 365, a festival Ultra Europe turistički događaj godine.

Rab drugi od troje nominiranih u kategoriji „Autentična primorska destinacija“

U vrlo jakoj konkurenciji troje kandidata nominiranih za dobivanje priznanja u kategoriji “Autentična primorska destinacija”, Rab je osvojio drugo mjesto. Naime, na sinoćnjoj svečanosti u Sportskoj dvorani Žatika tom se titulom, kao što smo ranije spomenuli, okitio Bol na Braču.

Rab danas oglas

O tome nas je u telefonskom razgovoru iz Poreča obavijestio gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, dodavši da na otok ipak donosi jednu, a uvjetno rečeno i dvije titule.

Naj-djelatnici Josip Krtsačić Furić i Bia Gec

Naime, u kategoriji “Čovjek ključ uspjeha u turizmu” nagrade je dobilo 25 djelatnika, među njima titula “najtaksiste” hrvatskog turizma pripala je Rabljaninu Josipu Krstačiću Furiću, dok je nagradu za hortikulturu dobila Bie Gec, inženjerka uređenja krajobraza rapskog porijekla, pa bi se i njezin uspjeh, iako ona živi i radi u Rijeci, također mogao pridodati uspjehu Raba, napomenuo je Grgurić.

HGK je i ove godine birao najbolje objekte u turizmu za nagrade Turistički cvijet -kvaliteta za Hrvatsku također prema novom konceptu, a među hotelima dobili su ih zagrebačka Esplanada za najbolji poslovni hotel, za kongresni splitski Radisson Blu Resort, za odmorišni Dubrovnik Palace, za wellness Casino Hotel Mulino iz Buja, dok je luksuzni hotel godine rovinjski Monte Mulini, a mali i prijateljski osječki Waldinger.

Najbolja marina je D-Marin Dalmacija Bibinje-Sukošan, kampovi na moru Straško Novalja i na kontinentu Turist Grabovac Rakovica, a čarter-kompanija godine biogradska Angelina Tours.

Prvi su put birani i najbolji hostel (zadarski Boutique Forum), putnička agencija (dubrovački Gulliver Travel) te restoran (San Roco Brtonigla), a obiteljski smještaj godine je Pansion Vuglec Breg Škarićevo.

Milanović zbog bolesti nije došao

Iako najavljivan, svečanosti zbog bolesti nije prisustvovao premijer Zoran Milanović, ali su u njegovo ime bili potpredsjednici Vlade i ministri Branko Grčić te Milanka Opačić, kao i ministri Mirando Mrsić, Siniša Varga, Boris Lalovac, Anka Mrak Taritaš, Gordan Maras i domaćin ministar turizma Darko Lorencin, koji je čestitajući dobitnicima naglasio kako “turizam sada ima povoljan vjetar i treba ga zadržati”.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime