logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Srijeda, 19 Lipanj 2019 16:16

Podjelom nagrada i završnom feštom okončani dani loparskog krumpira - Krumpirfest 2019

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Podjelom nagrada i završnom feštom okončani dani loparskog krumpira - Krumpirfest 2019 Izvor: TZO Lopar

Proteklih tjedan dana, od 11. do 18. lipnja, u pet ugostiteljskih objekata na području Općine Lopar: Lanterna, San Marino, Navigator, Porto i Mel, nudila su se jela na temu loparskog krumpira. Ocjenjujući jela u dvije kategorije - najbolje tradicionalno jelo i najbolje inovativno jelo - objekte su obišli Radovan Marčić, član žirija Mastercheffa Hrvatska, Mladen Šćerbe i Marin Mušćo.

 

Najbolje tradicionalno jelo, juha od krumpira a čipsom od slanine, spremljeno je u restoranu San Marino.

U kategoriji inovativnih jela treće mjesto pripalo je buffetu Mel za palačinke od krumpira s povrćem, drugo mjesto bistrou Lanterna za pizzu s krumpirom, sirom i hobotnicom, a prvo mjesto jednoglasno je pripalo buffetu Porto za njihove pržene rolice od krumpira punjene mozzarelom, uvaljane u sezam.

 

Podsjetimo, loparski je krumpir, koji je kroz povijest othranio brojne generacije Rabljana, jedinstvenog okusa zbog specifičnog sastava tla i soli koju donosi bura. Loparani su mu odali posebnu počast uvrstivši njegov cvijet u svoj općinski grb, a ugostitelji s ponosom spremaju delicije s domaćim krumpirom.

Završna fešta upriličena je na Rajskoj plaži ispred AC San Marino, uz gastro ponudu Imperiala d.d. također na temu krumpira, animaciju, živu glazbu.

 

Priznanja za najuspješnija jela dodjelio je Radovan Marčić, a zahvalnice Radovanu Marčiću i Mladenu Šćerbu dodjelio je predsjednik OV Općine Lopar, Dino Ivanić.

Pročitano 1020 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia