Home Vijesti ČESTITAMO – Doktorirala je Žanina Žigo!

ČESTITAMO – Doktorirala je Žanina Žigo!

0
ČESTITAMO – Doktorirala je Žanina Žigo!

Foto: RabDanas

 

Njezin doktorski rad pod naslovom Krizno komuniciranje hrvatskih poslovnih organizacija putem društveni medija, opisuje ulogu društvenih medija u upravljanju kriznim događajima u hrvatskim poslovnim organizacijama te koliko ih aktivno organizacije uključuju u komunikacijske strategije. Znanstveni doprinos ovoga rada ogleda se u tome da se po prvi puta istražuju i proučavaju problemi teorije i prakse u kriznim komunikacijama i na društvenim medijima u hrvatskim poslovnim organizacijama.

Rab danas oglas

 

Žanina Žigo iz Barbata na Rabu rođena je 1971. godine u Zagrebu. Srednju ugostiteljsku školu završila je na Rabu. Diplomirala je 1994. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a na istom je fakultetu i magistrirala 2000. godine. Godine 2008. stekla je i CIPR (Charted Institute of Public Relations) diplomu iz odnosa s javnošću, također na Ekonomskon fakultetu u Zagrebu. Doktorsku disertaciju obranila je 2019. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Stekla je bogato iskustvo u području kriznih komunikacija, strateških komunikacija, dijaloga s dionicima i društvene odgovornost radom uglavnom na rukovodećim poslovima u hrvatskim poslovnim organizacijama. Iskustvo i znanje omogućili su joj da 2005. godine pomoge u razvijanju programa za odnose s javnošću na odjelu za komunikologiju na Hrvatskim studijima. Na istom fakultetut predavala je od 2006. do 2018. godine kao vanjska suradnica kolegije Korporativne komunikacije i Upravljanje rizicima i krizne komunikacije.Volontirala je i u nekoliko organizacija, npr. za Hrvatsku udrugu medicinskih sestara, Zbor udruga hrvatskih gardijskih postrojbi, Britansko-hrtvatsku poslovnu mrežu, itd.Objavila je nekoliko znanstvenih radova te je kooautorica na udžbeniku Školske knjige za poznavanje robe za treće razrede srednjih strukovnih škola. Govori engleski, njemački i talijanski jezik.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime