Home Vijesti Publika oduševljena koncertom Ljerke Očić i Lidije Horvat Dunjko na otvaranju 34. Rapskih glazbenih večeri

Publika oduševljena koncertom Ljerke Očić i Lidije Horvat Dunjko na otvaranju 34. Rapskih glazbenih večeri

0
Publika oduševljena koncertom Ljerke Očić i Lidije Horvat Dunjko na otvaranju 34. Rapskih glazbenih večeri

Foto: Foto: Ivo Šubić

 {gallery}Ljerka i Lidija 2019{/gallery}

 Fotografije snimio: Ivo Šubić

Rab danas oglas

 

Prije samog početka koncerta ljubitelje lijepog zvuka pozdravio je u ime Grada Raba zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin, poželjevši im dobrodošlicu u ovaj rapski kutak za dušu, u kojem se svatko može odmaknuti od užurbanosti i buke svakodnevice.

– “Već se po 34. put na početku ljeta nalazimo na otvaranju Rapskih glazbenih večeri, koje su tihi kulturni zaštitni znak Raba. Želim vam dobro ljeto i ugodne glazbene trenutke na ovogodišnjim koncertima”, kazao je Deželjin.

 

Naša proslavljena orguljašica Ljerka Očić, ujedno i umjetnička ravnateljica Rapskih glazbenih večeri, ponovno je svojim tehnički besprijekornim muziciranjem oživjela vrijedne obnovljene povijesne orgulje graditelja Petra Nakića, a sopranistica Lidija Horvat Dunjko svojim je osebujnim, kristalno čistim glasom zavladala čitavim prostorom eks katedrale.

Na programu dviju umjetnica bila su djela Pasquinija, Cecchinija, Caldare, Zipolija, Durantea, de Luce, Vivaldija, Pachelbela, Händela i Glucka.

 

Iz crkvenih klupa svaka je izvedba bila nagrađena dugim pljeskom, a publika je svoje oduševljenje iskazala i stojećim aplauzom na kraju koncerta.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime